Počeo bojkot

Muke nove Prve dame: Zašto niko ne želi oblačiti Melaniju Trump?

Showbizz21.11.16, 20:58h

Muke nove Prve dame: Zašto niko ne želi oblačiti Melaniju Trump?
Čini se kako se za gospođu Trump dizajneri neće trgati da nosi njihove kreacije


 
Aktualna Prva dama, Michelle Obama, itekakva je miljenica u modnim krugovima, a brojnim dizajnerima bila je iznimna čast, kada bi ona odabrala baš njihovu kreaciju.

 

No, izgleda kako to neće biti slučaj s budućom Prvom damom, 46-godišnjom Melanijom Trump, koju su dizajneri već sada počeli bojkotirati.


 
Tačnije, prva je to učinila Sophie Theallet, koja je odijevala i Michelle, i koja je napisala otvoreno pismo svojim kolegama iz modne industrije, pozivajući ih na isto.

 

Sophie nema ništa protiv same Melanije, već protiv njezinog supruga, i njegovih kontroverznih stajališta, no odlučila je pozvati na bojkot budućeg predsjednika, na način da će odbiti kreirati za njegovu suprugu.


 
"Kao neko ko slavi različitost, osobne slobode i poštovanje za različite životne stilove, neću sudjelovati u oblačenju Prve dame. I sama sam bila imigrantica, koja je bila počašćena da svoje snove može ostvariti u SAD-u. Odijevanje Michelle Obame posljednjih 8 godina bilo je pravo zadovoljstvo i čast. Rasizam, seksizam i ksenofobija, nisu vrijednosti po kojima ja i moj brand živimo", stoji u pismu, koje je objavljeno na Twitteru i Instagramu.

 

Prvi put u povijesti američkih izbora, za jednog predsjedničkog kandidata, tačnije Hillary Clinton, opredijelili su se javno i utjecajni časopisi, kao što su Vogue i Supreme, a Hillary je podršku dobila i od velikih dizajnerskih imena, kao što su Calvin Klein, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Donna Karan i Diane von Furstenberg.


 
No, kako svaka priča ima dvije strane, tako ima i ova. Pa je tako kreativni direktor slavnog Moschina, Jeremy Scott, izjavio kako Melania odlično izgleda, ima lijepo tijelo te zna nositi odjeću pa se čini kako gospođu Trump ipak neće bojkotirati svi.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook