Milioni eura za Novu godinu

Neće samo Dino Merlin masno zaraditi: Kolike će honorare ubrati Joksimović, Hari, Cetinski, Rozga...?

Zabava20.11.16, 12:47h

Neće samo Dino Merlin masno zaraditi: Kolike će honorare ubrati Joksimović, Hari, Cetinski, Rozga...?
Kako sada stvari stoje, umjesto Severine, Bregovića i Čolića, najizdašnije honorare u novogodišnjoj noći ubrati će Željko Joksimović i Dino Merlin

 


Lanjski rekorderi po zaradi u najluđoj noći u godini, Goran Bregović, Zdravko Čolić i Severina Kojić (koji su za otprilike petosatni noćni posao zaradili 250.000 eura, od čega su Čolić i Bregović dobili 100.000, a njihova kolegica 50.000 eura), još nisu definitivno odlučili gdje će nastupiti za doček nove 2017. godine.


Kako doznaje Jutarnji.hr od Bregovićevih i Čolićevih bliskih suradnika, razlog odugovlačenju nije basnoslovna prošlogodišnja zarada, od koje bi neki njihovi vršnjaci lijepo mogli poživjeti i nekoliko godina, nego biranje između najpovoljnijih i, naravno, najskupljih nastupa koji im se nude.


Gdje je Severina?


Što se Severine Kojić tiče, ona, kažu upućeni, ima problema sa zdravljem, točnije sa zadebljanjem glasnica. Navodno je zbog toga morala otkazati sve koncerte na kojima je trebala nastupati.


S istim problemom pjevačica se susrela još 2007. kada je glasnice zbog zadebljanja operirala na zagrebačkoj Šalati. I nakon te operacije neko vrijeme morala je paziti na glas, tiho govoriti, izbjegavati vikanje i pjevanje, pa je upitno hoće li se oporaviti do Silvestrova.


Stoga će, kako sada stvari stoje, umjesto Severine, Bregovića i Čolića najizdašnije honorare u novogodišnjoj noći ubrati Željko Joksimović i Dino Merlin. Joksimović, potvrđeno je, 31. prosinca nastupa u Budvi, a za to bi, kažu, trebao dobiti 70.000 eura. Dino Merlin u poodmaklim je dogovorima za glazbeni ispraćaj 2016. godine u Sarajevu.


Mediji iz BiH ističu kako je Merlin, prvi put tijekom svoje dugogodišnje karijere, pristao dočekati Novu godinu na koncertu na otvorenom. Koncert organizira gradska uprava Sarajeva koja je sigurna da će zahvaljujući Merlinovom nastupu Sarajevo 31. prosinca postati najpoželjnija destinacija u regiji. Zbog toga su doista odriješili “kesu”, a govori se da će Merlin za ovaj događaj uprihoditi lijepih 50.000 eura.


Hrvatski gradovi

 

Što se Budve tiče, ni tu se ne štedi. Uz Joksimovića na crnogorskom primorju od nama poznatijih pjevača nastupaju još i Sergej Četković, Haris Džinović, Hari Mata Hari, Parni valjak, Neno Belan, Danijela Martinović, Petar Grašo... Naravno, neki od njih nastupit će 30. prosinca 2016., neki dan, odnosno noć kasnije, a neki 1. siječnja 2017. godine, no svi zajedno od Crnogoraca će za doček zaraditi čak milijun eura.


Što se novogodišnjih dočeka u Hrvatskoj tiče, odavno je potvrđeno da će Zlatan Stipišić Gibonni za Silvestrovo zabavljati Riječane i njihove goste na Korzu. Šuška se da će za to dobiti 30.000 eura. Isti iznos navodno će primiti i Tony Cetinski koji će Novu godinu dočekati na koncertu u rodnom Rovinju, kao i članovi Prljavog kazališta koji prvi put za Novu godinu sviraju u Tivtu u Crnoj Gori.


Jelena Rozga Novu godinu dočekat će pjevajući na Rabu, navodno za 25.000 eura. Taj iznos u novogodišnjoj će noći, govori se, dobiti i Nina Badrić za nastup u jednom skupom dubrovačkom hotelu. Istu svotu bratski bi trebali podijeliti Jasmin Stavros i Mladen Grdović koji će, kažu Grdovićevi prijatelji, unatoč protivljenju Centra za građanske inicijative iz Poreča (koji je tražio da se Grdoviću otkaže zbog toga što smatraju da je neprimjereno da grad organizira nastup osuđivanog obiteljskog nasilnika), zapjevati na tamošnjem Trgu slobode.


Tomislav Mrduljaš, splitski skladatelj i organizator novogodišnjeg dočeka u Splitu, potvrdio je da će Splićane na Silvestrovo na Rivi zabavljati Petar Grašo i grupa Buđenje. Mrduljaš nije želio otkriti koliko će glazbenici pritom zaraditi, ali govori se da Grašin koncert stoji 18.000 eura, a grupa Buđenje trebala bi dobiti 4000 eura, piše Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook