OD 21. DO 24. DECEMBRA U SARAJEVU

Šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine: U Collegium Artisticumu izložba 'Palestina - priča i boja'

Kultura19.11.16, 08:59h

Šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine: U Collegium Artisticumu izložba 'Palestina - priča i boja'
Posjetitelji će, osim izložbe, moći prisustvovati panel raspravama o položaju Palestinaca u BiH, palestinskom pitanju na bh. medijskoj i političkoj sceni, o tome šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine te vezama između Bosne na zapadu i Palestine na istoku

 

Svečano otvaranje izložbe „Palestina - priča i boja“, u sklopu Dana palestinske kulture u Bosni i Hercegovini, bit će upriličeno u ponedeljak, 21. studenoga, s početkom u 17 sati u Collegium Artisticumu, centar Skenderija, Sarajevo.

 

Kako je priopćeno iz Centra za balkanske i bliskoistočne studije (CBBS), manifestacija će svakodnevno trajati do 24. studenoga a posjetitelji će, osim izložbe, moći prisustvovati panel raspravama o položaju Palestinaca u BiH, palestinskom pitanju na bh. medijskoj i političkoj sceni, o tome šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine te vezama između Bosne na zapadu i Palestine na istoku.

 

Program će se održavati od 14 do 20 sati, a raspisan je i natječaj za najbolju sliku, literarni rad i osvrt (prikaz) jedne od panel rasprave. Radovi se putem pošte mogu dostaviti do 15. prosinca u prostorije Centra za balkanske i bliskoistočne studije, Olimpijska 30, Sarajevo. Za najbolje radove koje ocijeni stručni žiri, osigurane su vrijedne nagrade, a rezultati će biti objavljeni 15. siječnja 2017. godine.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook