Galerija 'BlackBox'

Otvaranje sedme klupske izložbe fotografija Foto-video kluba 'Valter'

Kultura17.11.16, 11:01h

Otvaranje sedme klupske izložbe fotografija Foto-video kluba 'Valter'
Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Mirsad Mujanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH

Dana 17 novembra 2016. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu će biti sedma klupska izložba Foto-video kluba 'Valter', sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja. 

 

Na izložbi će biti izloženo 40 radova od  12 autora, članova udruženja. U sklopu izložbe će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta. 

 

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Eldin Hasanagić, Goran Turković, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Igor Isanović, Muhamed Borović, Kerim Oručević, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Tajib Žunić i Zenir Šuko. 


Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se uzme u obzir  da je na selektiranje dospjelo 95 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Mirsad Mujanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, majstor fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH. 


(DEPO PORTAL/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook