24. I 25. NOVEMBRA

U Tuzli se održava 2. bh. festival vina i hrane 2016.

Biznis Klub17.11.16, 10:43h

U Tuzli se održava 2. bh. festival vina i hrane 2016.
Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa

 


Drugi bosanskohercegovački festival vina i hrane Tuzla 2016. održatće  se 24. i 25. novembra 2016. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Udruženja BH Festival i izvršnoj produkciji Freestyle marketing agencije Tuzla.


Festival je jedinstven godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine.

 

Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.


Prošle godine je na Prvom bosanskohercegovačkom festivalu vina i hrane učestvovalo 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane (proizvođača delikatesa).


Cilj ove manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.


Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook