Pazite da je ne izgubite

Vodič za muškarce: Kako znati da je ona prava žena za vas?

Lifestyle15.11.16, 12:52h

Vodič za muškarce: Kako znati da je ona prava žena za vas?
U vezi ste sa djevojkom i trenutno vam je lijepo, ali kako da znate da li je to za cijeli život i da li je ona prava?

 

Zaljubljenost je moćna emocija. Ona vam može zamagliti rasuđivanje i natjerati vas da brzate sa zaključcima, naročito ako ste u novoj vezi. Potrebne su dvije individue za stvaranje savršene veze, to ne znači da vas dvoje morate biti savršeni već savršeni jedno za drugo. Dakle da li je ona ta? 

 

Privlači vas 


Nema hemije bez privlačenja, zar ne? Muškarci se ne zaljubljuju postepeno. Njih ljubav pogodi brzo kao brzi voz. Jedan od prvih znakova pomoću kojih ćete prepoznati privlačnost je ako bukvalno ne možete da skinete pogled sa nje, prvih par puta kada je vidite, piše B92.net. 

 

Ne želite da je promenite 

 

Jedna od najvećih zabluda u kojoj žive muškarci i žene na početku veze je da ljubav može izbrisati sve razlike i povećati kompatibilnost tokom vremena. 

 

Ljubav vam može pomoći da se promijenite, ali samo malim dijelom. Ako se pitate da li je ona prava djevojka za vas i imate izjave poput “volim je ali kad bi...”, to nije dobro...naročito na početku veze. 

 

Ako želite da budete srećni i imate uspješnu vezu, duboko u sebi znaćete da ne želite ništa da mijenjate kod nje. 

 

Volite njenu ličnost 

 

Djevojka koja vam se sviđa ne mora da vam bude slična. Kakve vas djevojke privlače? One sa samopouzdanjem ili one duhovite ili možda brbljive? Djevojka vam se može sviđati zbog izgleda, ali ako želite dublju vezu mora vas privlačiti i sama njena ličnost. 

 

Pokazuje da joj je stalo 

 

Muškarci žele seks boginju, ali se zaljubljuju u brižnu devojku. To se dešava instinktivno jer podsvjesno traže majku svog djeteta. Kada vidite svoju devojku da li vas oblije sreća ili erekcija? 

 

Nema ništa loše u erekciji, ali pored seksa i požudnih dodira potrebna vam je osoba zbog koje ćete se osjećati dobro čak i kada niste u najboljem raspoloženju. Ako se pitate da li je ona prava za vas, obratite pažnju da li je u stanju da vas tretira kao dijete kada se vi tako ponašate. 

 

Vole je vaša porodica i prijatelji 

 

Kada su dvoje u vezi i žele da prodube odnos, nisu sami. Tu su uključeni i vaši prijatelji i porodica. Šta oni misle o djevojci koju ljubite? Ako ne može sada da se složi sa njima, poštedite sebe porodičnih svađi kasnije u životu. 

 

Ima kvalitete kojima se divite 

 

Da li se zbog nečega što radi ponekad samo zagledate u nju i divite joj se. Ako djevojka ima kvalitete kojima se divite, vi ćete je cijeniti više i voljeti više. Ako ne cijenite djevojku sa kojom se zabavljate nikada nećete misliti da je vrijedna vaše ljubavi. 

 

Vidite je u svom životu 

 

Ovo je divna misao i u mnogom doprinosi odgovoru na naše pitanje. Ako vizualizujete zajednički život i pravite izmjene u svom stanu zbog nje, sigurno mislite da je za vas. Ako vam tako nešto ni ne pada na pamet, vjerovatno je samo jedna od mnogih. 

 

Ona je vaša podrška i vaša snaga 

 

Da li je ona prava za vas? Ako je prva osoba kojoj želite da javite velike vijesti, bilo da su dobre ili loše - ona je ta. 

 

Ako volite ženu, ona je vaša snaga i podrška. Kada ste neraspoloženi ona je tu da vas razveseli; kada pravite planova, ona vas pažljivo sluša i pomaže vam. 

 

Lako je pronaći djevojku koja će željeti da ide sa vama na večere i odmore, malo je teže pronaći onu koja će sa vama dijeliti vaše snove, sreću, tugu... 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook