FOTO I VIDEO/Kuvajtska investicija od 50 miliona dolara

Počinje izgradnja i shopping centra: Evo kako će izgledati stambeni kompleks Sarajevo Waves na Ilidži

Biznis Klub12.11.16, 13:09h

Počinje izgradnja i shopping centra: Evo kako će izgledati stambeni kompleks Sarajevo Waves na Ilidži
Smješten na Ilidži, Sarajevo Waves stambeni kompleks sastoji se od pet stambenih blokova

 

U prostorijama kompanije Comapct Invest upriličeno je potpisivanje sporazuma sa građevinskom firmom Butmir Ilidža koja će biti izvršilac radova i na zgradi Shopping centra Sarajevo Waves. Sporazum su potpisali ispred Compact Investa, savjetnik direktora Moussa Fattah i Lejla Hasibović izvršna direktorica kompanije Butmir. Vrijednost investicije je oko dva miliona KM, radovi na pripremi gradilišta su u toku i počinju iduće sedmice


Edina Muslić, glasnogovornica kompanije Compact Invest kazala je kako se radi o kuvajtskoj investiciji vrijednoj 50 miliona KM, u okviru koje je do sada završena jedna od zgrada.

 

"Kako je već poznato Butmir je bio izvođač radova na Sarajevo Waves 1, za koji smo dobili nagradu za najbolju realizaciju. Isto to očekujemo i od buduće saradnje", kazala je Muslić.

 

Shopping centar će imati tri sprata, a sa domaćom kompanijom Amko Komerc već je potpisan ugovor o smještaju. Također, u okviru ovog objekta planirana je i gradnja restorana, igraonice za djecu ali i drugi atraktivni sadržaji.

 

sarajevo-waves1

 

„Već od marta naredne godine najavljujemo izgradnju i druge stambene zgrade, Sarajevo Waves 2. čija prodaja stanova će početi odmah nakon izdavanja građevinske dozvole“, kazala je Edina Muslić.


Potpisivanju je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić, a vlasnik  kompanije Compact Invest je prof. Dr. Fahad Alkhannah.

 

Smješten na Ilidži, Sarajevo Waves stambeni kompleks sastoji se od pet stambenih blokova. Kako projekat u konačnici treba izgledati možete vidjeti u videu;

 

 

(DEPO PORTAL/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook