ZABAVA UZ HalidA BešlićA i Big Brothers

Koktel veče uoči svečanog otvorenja: 40.000 kvadrata na tri etaže za BINGO City Center u Tuzli

Biznis Klub11.11.16, 14:01h

Koktel veče uoči svečanog otvorenja: 40.000 kvadrata na tri etaže za BINGO City Center u Tuzli
Sve prisutne zvanice zabavljali su Halid Bešlić i tuzlanski bend Big Brothers, a danas slijedi svečano otvorenje za kupce i posjetioce, koje uz dobru zabavu očekuje i širok spektar sniženja

 

 

Tuzla je postala bogatija za novi poslovni poduhvat i savremeni objekat površine 40.000 kvadratnih metara na tri etaže. Investicija u shopping centar je novi poslovni poduhvat kojom kompanija Bingo nastoji proširiti svoju mrežu u Bosni i Hercegovini.


Na ceremoniji svečanog otvorenja BINGO City Center-a u Tuzli prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.


- Evo srcima našim radosti. Poslovni sistem Binga, ljetos nas je obradovao ZOO parkom, koji je već dao veliki doprinos kvalitetu života građana, posebno najmlađih. Taj projekat nije odraz želje za profitom, nego čisti plod ljubavi Senada Džambića i njegovog tima, prema djeci, rodnome gradu i životinjama. Danas opet “Bingo”, ponos Tuzle, poklanja svom rodnom i voljenom gradu City centar, objekat koji nas sve zajedno vodi naprijed, u kvaliteniji život i brži ekonomski razvoj.


Svi, ovdje prisutni svjetski brendovi, trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti, multikina i drugi sadržaji, ljepota i veličansvenost eksterijera i enterijera, veliki su magnet za posjetioce Tuzle, ali sve drage goste koji dolaze u ovaj grad.


- Sa ovim objektom i njegovim sadržajima, Tuzla je daleko ljepši i udobniji grad nego prije. U ime građana Tuzle, zahvaljujem Senadu Džambiću, njegovim prvim i ostalim saradnicima, „Bingovim“ uposlenicima i posebno grupi projektanata ovog prelijepog objekta, koji je na spektakularan način obogatio historiju arhitekture Tuzle. Posebno mi je drag dio u kojem su, u Tuzli, dugo sanjana multikina i već se radujem njihovom otvorenju idućeg mjeseca, istakao je Imamović.

 

bingo-centar-tuzla-4


Dodao je i da je firma Bingo sa svojih 250 velikih trgovinskih centara, u kojima se prodaju robe velikog broja bosankohercegovačkih proizvođača, najbolji dokaz da trgovina daje smisao proizvodnji.


- Zamislite samo koliko radnih mjesta u proizvodnji i poljoprivredi u BiH obezbjeđuje “Bingo”, u kojem se proda najviše roba proizvedenih u Bosni i Hercegovini. Najveći, najmoćniji i najmultikulturalniji trgovinski lanac u BiH, “Bingo”, najmultikulturalnija i najuspješnija firma u Bosni i Hercegovini, “Bingo” iz Tuzle, najstarijeg i najmultikulturalnijeg grada u Bosni i Hercegovini, sa svojih, danas 25, a sutra sa daleko većim brojem fabrika, dokaz je uspješnosti jedne bosanskohercegovačke i tuzlanske firme. Senad Džambić, njegovi prvi i ostali saradnici i partneri, iz godine u godinu dokazuju da je tzv. američki san, moguće ostvariti i u Bosni i Hercegovini, naglasio je u svom obraćanju jasmin Imamović


“Bingo” uporno dokazuje da ekonomija može integrisati Bosnu i Hercegovinu. Kada se u ekonomiji, kulturi, obrazovanju i sportu, dovrši reintegracija BiH, onda će politike morati da slijede put integracije i boljeg života svih naših građana, i ne samo naših građana, nego i svih stranaca koji odluče živjeti ovdje.


- Ovaj Centar, jedan je od dijamanata u kruni “Binga”, kralja dobrih cijena, ja bih dodao i kralja dobre, pametne, humane i društveno korisne ekonomije”, poručio je gradonačelnik Tuzle.


Sve prisutne zvanice zabavljali su Halid Bešlić i tuzlanski bend Big Brothers, a danas slijedi svečano otvorenje za kupce i posjetioce, koje uz dobru zabavu očekuje i širok spektar sniženja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook