VIDEO/ Ministrica Edita Đapo u Interview20

Teško je biti žena u bh. politici: Od vas se očekuje da budete dama, a kada sagovornik povisi glas...

ŽENA iN11.11.16, 09:50h

Teško je biti žena u bh. politici: Od vas se očekuje da budete dama, a kada sagovornik povisi glas...
Gošća emisije INTERVIEW20 u petak, 11.novembra, je federalna ministra okoliša i turizma Edita Đapo

 


Urednica Sanela Prašović Gadžo i ministrica Edita Đapo razgovaraju o projektima koje realizuje ministarstvo okoliša, novim zakonskim rješenjima, unapređenju stanja u oblasti zaštite okoliša.


Ministrica Đapo komentira i aktuelna dešavanja u oblasti turizma, značaj regionalnih povezivanja, te najavljuje značaj novog zakona koji regulira turizam na području Federacije.


U ovom izdanju emisije Interview20 govori se i o tome zašto ArcelorMittal Zenica već godinu dana radi bez okolinske dozvole, kako će se riješiti ovaj problem, šta je poduzelo federalno ministarstvo za okoliš i turizam.


Ministrica Đapo najavljuje i nove projekte koje ministarstvo podupire, te naglašava inicijativu za povećanje procenta zaštićenih područja na području FBIH.


U ovoj emisiji Interview20 urednica Sanela Prašović Gadžo predstavlja ministricu Editu Đapo i kao osobu koja iza sebe ima i uspješnu karijeru univerzitetskog profesora, govorit će se o njenih 10 godina života u Japanu, a gledatelji će saznati i zanimljive detalje iz tog perioda.


Interview20 sa Editom Đapom gledate u petak u 21.00 sati na BHT1.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook