od sevnice do 'velike jabuke'

Kako je atraktivna Slovenka 'dogurala' do prve dame SAD-a: Sve je krenulo jednim slučajnim susretom iz 1987.

ŽENA iN09.11.16, 11:08h

Kako je atraktivna Slovenka 'dogurala' do prve dame SAD-a: Sve je krenulo jednim slučajnim susretom iz 1987.
"Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i vidio je ispred zgrade. Vjerojatno je čekala prijateljicu", ispričao je Reutersu slovenski fotograf Stane Jerko

 

Melania Trump naslijedit će u januaru Michelle Obamu na mjestu američke prve dame, a svoj put do Bijele kuće može zahvaliti jednom slučajnom susretu 1987. u glavnome gradu njezine rodne Slovenije.

 

"Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i vidio je ispred zgrade. Vjerojatno je čekala prijateljicu", ispričao je Reutersu slovenski fotograf Stane Jerko. Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje. Rezultat su bile crno-bijele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njezinu manekensku karijeru. One će je kasnije odvesti do Milana i New Yorka, gdje će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trumpa.

 

trump-melania

 

Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, gdje je Melanija odrasla, kažu da je njezin otac prodavao automobilske dijelove, a majka radila kao krojačica u tvornici dječje odjeće. Neki mediji navode i da joj je otac bio član komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema. Stanovnici tog istog sela sa zanimanjem su pratili kampanju, a kako prenosi portal Siol.net noćas oko četiri sata ujutro u glavnom kafiću okupila nekolicina stanovnika.

 

Među njima se našla Melanijina prijateljica iz djetinjstva, Mirjana Jelančič, koja je rekla da ju je strašno pogodila negativna kampanja usmjerena prema supruzi Donalda Trumpa, pogotovo stoga što je ona poznaje kao veliku prijateljicu, uvijek dobronamjernu i spremnu pomoći. "Ako je to ono što želi, bit će mi drago ako uspije", komentirala je Mirjana.

 

U Sevnici kažu da se danas piše povijest. Naime, Melania je druga prva dama SAD-a rođena van zemlje, a prva iz Slovenije. Prva je bila Louise Adams, supruga šestog predsjednika SAD-a, Johna Quincyja Adamsa, koji je bio predsjednik od 1825. do 1829.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook