FOTO/ SAJAM ZAPOŠLJAVANJA ZA STUDENTE I DIPLOMCE

Iskoristi svoju šansu: JobFAIR '16 zvanično otvoren u Sarajevu

Biznis Klub08.11.16, 11:09h

Iskoristi svoju šansu: JobFAIR '16 zvanično otvoren u Sarajevu
Na prvom danu Sajma prezentacije su imale kompanije Microsoft, Rubicon, Infobip, Authority Partners, Symphony i Mistral. Za drugi dan trajanja Sajma, 8. novembar, pored prezentacija kompanija Akademika, ZIRA i Atlantbh, predviđena su i predavanja predstavnika IT GIRLS na temu Online sigurnost

 

 


Osmi po redu sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘16 - Iskoristi svoju šansu!" je otvoren na svečanoj Ceremoniji koja se održala  7. novembra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta.


Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, predstavnici kompanija, predstavnici medija te organizatori i gosti. Svim prisutnim obratio se i glavni organizator Danijel Čuturić, koji je i zvanično otvorio JobFAIR '16.

 

jobfair-2016-2


Ovogodišnje kompanije učesnice su se pripremile odličan i izuzetno interesantan sadržaj na njihovim štandovima. Studenti su imali priliku da razgovaraju sa predstvnicima kompanija koji su bili raspoloženi i otvoreni za sva pitanja. Veliki broj biografija je ostavljen kako u CV kutku, koji su organizatori pripremili za posjetioce, tako i na pojedinačnim štandovima kompanija.


Kao što je i obećano, u sklopu Sajma su se tokom cijelog dana održavale i popratne aktivnosti. Studenti su imali priliku učestvovati u interaktivnoj radionici “CV radionica i simulacija intervjua za posao”, gdje su naučili kakav sadržaj treba imati dobar CV i kako isti mogu unaprijediti.

 

jobfair-2016-1


Predstavnici kompanija su pripremili i kratke prezentacije o njihovim kompanijama, procesu zapošljavanja i načinu rada u njihovom okruženju. U sklopu svake prezentacije, studenti su bili u prilici direktno postavljati pitanja o svemu što ih zanima te na taj način saznati u kojem smjeru da rade na razvijanju sebe kako bi jednog dana postali uposlenici željene kompanije.

 

Na prvom danu Sajma prezentacije su imale kompanije Microsoft, Rubicon, Infobip, Authority Partners, Symphony i Mistral.


Za drugi dan trajanja Sajma, 8. novembar, pored prezentacija kompanija Akademika, ZIRA i Atlantbh, predviđena su i predavanja predstavnika IT GIRLS na temu Online sigurnost.


Pored toga, svi posjetioci Sajma će imati priliku da poslušaju Priču o uspjehu prvog doktora nauka u području biomedicinskog inžinjeringa u BiH, profesora i stručnjaka iz prakse na tri fakulteta te direktora Verifikacionog laboratorija "Verlab" Doc dr sc Almira Badnjevića.

 

jobfair-2016-4


Drugi dan Sajma će se održati i dugoočekivana interaktivna radionica Open Space Technology (OST) kada će studenti i predstavnici kompanija diskutovati o različitim temama.


Uz navedeni bogati sadržaj, organizatori ali i predstavnici kompanija su pripremili nagradne igre za sve posjetioce.


Ovim putem pozivaju se svi studenti koji do sada nisu posjetili Sajam, da se pridruže u toku dana i iskoriste svoju šansu.

 

jobfair-2016-5

 

(DEPO PORTAL/ad)


 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook