NAKON RAZARAJUĆEG POŽARA

Čudo iz Zavidovića: U samo jednoj noći ostala bez svega, Krivaja se digla iz pepela!

Biznis Klub07.11.16, 21:26h

Čudo iz Zavidovića: U samo jednoj noći ostala bez svega, Krivaja se digla iz pepela!
Malo ko je vjerovao da će tvornica ikada više biti u funkciji. Danas stvari izgledaju drugačije, proizvodnja je nastavljena, gradi se novo postrojenje, a radna mjesta su spašena

 

Tvornica montažnih kuća Krivaja Zavidovići, koja je u požaru prošle godine u samo jednoj noći ostala bez postrojenja i opreme vrijedne gotovo 20 miliona maraka, danas ima razloga za zadovoljstvo.


Postojeća radna mjesta su spašena, nova se otvaraju, a proizvodni rezultat je iznad očekivanog.


U avgustu prošle godine požar je za samo nekoliko sati progutao desetine miliona KM vrijedno postrojenje Tvornice montažnih kuća Krivaja.


Malo ko je vjerovao da će tvornica ikada više biti u funkciji. Danas stvari izgledaju drugačije, proizvodnja je nastavljena, gradi se novo postrojenje, a radna mjesta su spašena.


- Bili smo se prepali za posao, ali obnovilo se sve i ide najbolje. Posla ima sve više, kaže radnik TMK krivaja Zavidovići Osman Tursić.


Proizvodnja se u proteklih godinu dana odvijala u prilagođenoj hali predviđenoj za odlaganje sušene građe. Montažni elementi sklapani su u posebnim uslovima.


- Proizvodnja je povećana za 20 do 30 posto u odnosu na period prije požara i nadamo se da će se povećati nakon prelaska u novu halu, kaže Ragib Pinjić, rukovodilac proizvodnje.


Tvornica montažnih kuća u tekućoj godini ostvarila je najbolji poslovni rezultat od kada postoji a zasluge za to pripadaju isključivo radnicima i menadžmentu.


Direktor TMK Krivaja Ismet Mujanović kaže da je postojao samo jedan cilj, a to je da se zadrže svi uspoleni koji su radili ranije i da se njihov broj povećava paralelno sa povećanjem ukupnog posla, i u tome se uspjelo.


(Indikator.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook