FOTO/ 37. Nivea BiH Fashion Week

Tijesna koža na bh. manekenkama i čizme iznad koljena: Šta se nosi ove sezone?

Lifestyle07.11.16, 12:09h

Tijesna koža na bh. manekenkama i čizme iznad koljena: Šta se nosi ove sezone?
Veliku gužvu i interesovanje izazvalo je 2.veče 37.Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U sklopu ove večeri održane su modne revije mladih dizajnera i perspektivnog Jean Angie Kasera, koji je iskustvo u modnom dizajnu stekao u inostranstvu

 

Neki od najpoznatijih bh. modnih kreatora i brendova u posljednja dva dana predstavili su svoje nove kolekcije na 37. Nivea BiH Fashion Weeku u Sarajevu.

 

Ovu sedmicu mode otvorila je poznata bh. modna kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović, koja je predstavila i svoju novu kolekciju "Viktorijanska šuma" inspiriranu 19. vijekom, kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

 

Poznati muški brand "Jeordie's" pokazao je najnoviju kolekciju koju su nosili poznati manekeni modne agencije Abc models. Publike je također uživala i u svečanim haljinama modnog studija "Anastasija Fashion" iz Banje Luke, koji prati svjetske trendove i na svoje police uvijek donosi moderne i kvalitetne stvari. 

 

"Studio-Hills" predstavio je kolekciju vjenčanica koje su plijenile pažnju posjetioca svojom dozom svečanosti i blještavila.

 

Dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, porijeklom iz Doboja, predstavio je novu kolekciju "Dazzle ss17", saopćili su organizatori.


Veliku gužvu i interesovanje izazvalo je 2.veče 37.Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U sklopu ove večeri održane su modne revije mladih dizajnera i perspektivnog Jean Angie Kasera, koji je iskustvo u modnom dizajnu stekao u inostranstvu.


Prva nam se predstavila Samra Menzilović-Ćatić i Jelena Jugović s kolekcijom  JJ by S&M Design namijenjenoj samouvjerenim  ženama. Za make up je bio zadužen studio ljepote Rijalda. Mlada BH dizajnerica Hanne Sirćo, je svojom novom kolekcijom donijela duh Italije na pistu. Dee Dee Sparrow by Aida Trnačević u saradnji sa Zizza Shoes by Zerina Gegić pokazali su poslovni stil odvažne žene, a za make up i frizure se pobrinula Zumra Softić.

 

Pravi spektakl i oduševljenje prisutnih je izazvala revija ovogodišnje pobjednice natječaja za mlade dizajnere „ Perwoll New Generation 2016“  Selme Bijedić.  Selma je studentica Logos Univerziteta u Mostaru, odsjek dizajn.

 

„ F minimalism“ je kolekcija Jean Angie Kasera, koja  proispituje današnje društvo i kroz modni medij ga kritizira.

 

U iščekivanju smo i završne večeri jedinstvenog 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, a producira modna agencija Abc models.

 

(FENA/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook