briljirao u dresu nba ligaša

Teletović: Motivišu me negativni komentari u bh. medijima, naljute me, a onda pokažem u čemu sam najbolji

Sport06.11.16, 11:42h

Teletović: Motivišu me negativni komentari u bh. medijima, naljute me, a onda pokažem u čemu sam najbolji
”Za utakmicu sa Sacramentom motivisali su me i pojedini negativni komentari u nekim bh. medijima. Iskreno, to me malo naljutilo, razočaralo, ali i poguralo da pokažem ono u čemu sam najbolji”

 

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je briljirao u dresu NBA ligaša Milwaukee Bucks u trijumfu nad Sacramentom, rezultatom 117:91.

 

Sa postignutih 22 poena za 21 minut proveden na parketu bio je igrač utakmice, te najzaslužniji za trijumf svog tima. Postigao je sedam trojki iz devet pokušaja, od čega četiri zaredom u trenucima kada se lomio rezultat meča.


”Nikada nisam gubio vjeru u svoje sposobnosti. Radi toga sam i došao u Milwaukee, da pokažem ono u čemu sam najbolji. Nisam uspijevao biti na željenom nivou u prethodnim utakmicama jer se mnoge stvari nisu poklopile. Ekipa se tražila, tako i ja u njoj. Sada trebamo nastaviti u istom ritmu. Naš tim je spreman za velike stvari. To ćemo dokazati na parketu”, rekao je Teletović, dodavši:

 

”Za utakmicu sa Sacramentom motivisali su me i pojedini negativni komentari u nekim bh. medijima. Iskreno, to me malo naljutilo, razočaralo, ali i poguralo da pokažem ono u čemu sam najbolji”.

 

Nakon sinoćnje briljantne partije bh. igrača slavni Jason Kidd, trener Milwaukee Bucks bio je oduševljen. Našalio se da je Mirzu krenulo od kada je promijenio frizuru.

 

”Kad ti ne ide moraš nešto promijeniti. Promijenio sam frizuru i evo krenulo me”, kroz smijeh istakao je Teletović, a onda u ozbiljnom tonu naglasio:

 

”Sjajno se osjećam. Način na koji ekipa igra mi odgovara i vjerujem da ću nastaviti ovako. I ekipa i ja možemo još bolje. Tranzicija lopte mora biti još brža”.

 

I u narednom periodu ima namjeru oblačiti dres nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

 

”Kako sam i ranije rekao dio sam reprezentacije 13 godina. Ukoliko se zbog rasporeda kvalifikacija pojavi mogućnost da igram za reprezentaciju BiH naravno da ću se odazvati. Odrastao sam uz grb BiH na prsima, tako će biti do kraja karijere i mog života”, poručio je Teletović.

 

(Anadolija/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook