TEŠKA BORBA S DEPRESIJOM

Halid Bešlić otvoreno o nesreći koja mu je promijenila život: Nakon sedam godina, ponovo moram na operaciju!

Nedjeljni magazin04.11.16, 12:37h

Halid Bešlić otvoreno o nesreći koja mu je promijenila život: Nakon sedam godina, ponovo moram na operaciju!
Bh. pevač, koji će 3. decembra održati koncert u beogradskom Centru "Sava", u intervjuu za Informer priča o druženju sa političarima, o tome kako se izborio sa depresijom poslije teške nesreće, ali i o svojim glumačkim iskustvima u filmu "Karaula" i novoj srbijanskoj tv seriji "Ubice mog oca"

 

Halid Bešlić priznaje da mu je teško palo što je prije sedam godina u saobraćajnoj nesreći izgubio oko, ali kaže da je sretan što je tada dobio priliku za nov život.


Bh. pevač, koji će 3. decembra održati koncert u beogradskom Centru "Sava", u intervjuu za Informer priča o druženju sa političarima, o tome kako se izborio sa depresijom poslije teške nesreće, ali i o svojim glumačkim iskustvima u filmu "Karaula" i novoj srbijanskoj tv seriji "Ubice mog oca".


Doživjeli ste tešku saobraćajnu nesreću u kojoj ste izgubili oko? Kako ste se pomirili sa tim?


- Zbog oka i dalje osjećam posledice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je smanjena vidljivost 30 odsto, pa sam tu malo hendikepiran. Moram više da se pazim kada hodam, a smetaju mi naočare.


U nesreći ste pregrizli i jezik. Da li zbog toga imate poteškoće u svom poslu?


- Jezik se najbrže regeneriše. Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao da pjevam. Ali to nije ono najgore. Zbog nesreće sad moram i nos da "renoviram".


Bili ste u komi deset dana. Kako ste se osjećali kad ste se probudili?


- Odmah sam znao da sam izgubio oko. Ali kad sam udahnuo vazduh, disao sam kao dječak. Prije toga sam pušio, bio mi je slab imunitet i, kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi vadili vodu, spasavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tad sam skontao da je to kao most i ćuprija - oko sam izgubio, a dobio nova pluća.


Da li ste prestali da pušite, s obzirom na to da su vam cigarete pogoršale zdravlje?


- Jesam. Ali sam naglo dobio 25 kilograma. Stalno sam jeo u pekarama, pa sam svaki dan dobijao po kilogram. Do sada sam uspio da smršam 15 kilograma, ostalo mi je još deset.


Zanimljivo je da ste u tom periodu stalno sanjali jedan te isti san...


- Noćima sam sanjao kako sam pjevač NATO pakta i kako se vozim u supersoničnim avionima.


Ne bih bio glumac ni za milion dolara


Oprobali ste se kao glumac u filmu "Karaula" i seriji "Ubice mog oca". Možemo li očekivati i neku veću ulogu?


- Divim im se kad ponavljaju scenu 100 puta, ja to ne bih mogao. Sjećam se u "Karauli" Sergej Trifunović i Emir Hadžihafizbegović imali su scenu gdje se tuku. Još su ih polivali vodom kako bi napravili blato. To su ponavljali deset puta. Ne bih to radio ni da mi daju milion dolara na dan. Snimao sam 12 sati scenu u kojoj sam se pojavio na pola minuta.

 

(Informer/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook