NAKON SVJETSKIH METROPOLA

Novo u Sarajevu: Dermalogica IonActive System dostupan u salonu Estetika

ŽENA iN02.11.16, 11:02h

Novo u Sarajevu: Dermalogica IonActive System dostupan u salonu Estetika
Nova generacija profesionalnih tretmana u kojima se primjenom toplinske energije i visoke tehnologije optimizira prodiranje aktivnih sastojaka i postižu zadivljujući rezultati

 

 

Nakon svjetskih metropola, nova Dermalogica profesionalna linija snažnih tretmana, IonActive System, odnedavno je dostupna i klijentima u BiH, u kozmetičkom salonu Estetika u Sarajevu. Za tretiranje problema poput akni, bora, dehidracije i hiperpigmentacije i u trajanju od samo 45 minuta trenutačno poboljšava izgled kože.


Šta je IonActive Power System?

 

dermalogica-ionactive

Nova generacija profesionalnih tretmana u kojima se primjenom toplinske energije i visoke tehnologije optimizira prodiranje aktivnih sastojaka i postižu zadivljujući rezultati.


Namijenjeni su za tretiranje problema poput akni, bora, dehidracije i hiperpigmentacije koji često zahtijevaju invazivne metode, koje znače i dulji oporavak. IonActive Power tretman neinvazivan je i ugodan, traje samo 45 minuta i trenutačno poboljšava izgled kože.

 

Tretmane izvodi profesionalni Dermalogica terapeut – nakon što Face Mapping analizom utvrdi stvarno stanje kože. IonActive Power tretman potiče prirodne biološke procese u koži, čime se postiže maksimalna efikasnost preparata.


Kako djeluje?


Na probleme kože ciljano djeluju četiri visoko efikasna seruma:

  •  retinol 1% – vidno učvršćuje kožu i zaglađuje bore
  •  niacinamid – suzbija i liječi akne u odrasloj dobi
  •  hijaluronska kiselina – oživljava dehidriranu i osjetljivu kožu
  •  oligopeptidi – posvjetljuju pigmentacijske mrlje i ujednačavaju ten

 

dermalogica-ionactive2

 

Nakon što se odgovarajući serum nanese na kožu, njegov se učinak pospješuje geloidom – preparatom gelaste teksture koji se aplicira preko seruma. Prodiranje ioniziranih aktivnih tvari u dublje slojeve potiču geloidi, koji su i sami ionizirani, hladeći ili grijući kožu. O potrebama kože ovisi hoćemo li odabrati endotermalni (rashlađujući) ili egzotermalni (zagrijavajući) geloid.


Što očekivati?


Naočigled osvježena i pomlađena koža: manje izražene bore i akne, poboljšana tekstura kože te ujednačen, blistav ten. Većina klijenata odmah će uočiti razliku, a nakon nekoliko tretmana efekt je – wow!

 

Uz pomoć terapeuta možete odabrati i odgovarajuću kućnu njegu kako biste dugo uživali u obnovljenoj koži zdravog sjaja.

 

ionactive-power-treatment-logo

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook