Svetkovina muzike

Večeras počinje 20. Jazz Fest Sarajevo

Kultura02.11.16, 09:06h

Večeras počinje 20. Jazz Fest Sarajevo
Ulaznice za koncerte u Bosanskom kulturnom centru možete kupiti na blagajni BKC-a, a ulaznice za koncert Nitaija Hershkovitsa u Vijećnici, 60 minuta prije početka koncerta

 

Sve je spremno za početak jubilarnog 20. izdanja međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2016 koji je za svoju publiku pripremio više od 30 nastupa na četiri festivalske scene, evropske i svjetske premijere, koncerte vrhunskih umjetnika sa različitih kontinenata i različite muzike.

 

Svetkovina muzike u Sarajevu koja će trajati pet dana započet će večeras u Bosanskom kulturnom centru u 20.00 kada će festival biti otvoren koncertom jednog od najkreativnijih norveških pijanista, producenata i kompozitora Buggea Wesseltofta.

 

Ovaj umjetnik obilježava 20 godina svog projekta New Conception of Jazz a sa ansamblom koji čine četiri mlade iznimne muzičarke iz Norveške i Nepala, koje sviraju saksofon, gitaru, tablu i bubnjeve, donosi vlastitu novu koncepciju jazza.

 

Poslije njih također u BKC-u, u 22.00 nastupa Rob Mazurek i njegov Sao Paulo Underground čija muzika donosi savremenu, izuzetno naprednu muziku, uz miris ulica brazilskog Sao Paula, a publiku će na sarajevskom koncertu zasigurno odvesti na iznimno muzičko putovanje.


 
U 23.45 u Gradskoj vijećnici nastupa sjajni pijanista Nitai Hershkovits koji će svojim solo koncertom otvoriti program Jazz Festa koji će biti održan u spektakularnoj Vijećnici.

 

Ulaznice za koncerte u Bosanskom kulturnom centru možete kupiti na blagajni BKC-a, a ulaznice za koncert Nitaija Hershkovitsa u Vijećnici, 60 minuta prije početka koncerta.

 

Jazz Fest vas poziva da s nama proslavite 20. godišnjicu uživajući u muzici koja barem tokom ove sedmice Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu čini boljim i ljepšim mjestom za život.

 

I ove godine većinu koncerata Jazz Festa snimat će i emitirati TV Mezzo, najznačajniji svjetski TV kanal kada su u pitanju klasika, opera i jazz, a čije programe prate deseci miliona domaćinstava u 44 zemlje svijeta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook