INVESTICIJE/RAST TUZLANSKE PIVARE

Uložili novih 5 miliona KM, na nama je samo da pijemo!

Biznis Klub01.11.16, 18:11h

Uložili novih 5 miliona KM, na nama je samo da pijemo!
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, današnjim presjecanjem vrpce, pustili su u upotrebu objekat visokosofisticiranog skladišnog prostora za potrebe pivare, izgrađen u Gornjoj Tuzli

 

„Ljetos započeti radovi i investicija od 3.5 miliona KM, ovdje na ovom mjestu u Gornjoj Tuzli i u tuzlanskoj Pivari 1,5 miliona KM je ukupno 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u proizvodnju. To je ono što je ovom gradu najpotrebnije, investiranje u proizvodnju i zapošljavanje. Ja čestitam osnivaču i vlasniku Pivare Tuzla, čestitam direktoru, ovo je lijepa vijest, 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u razvoj BiH. Kad se pojavi investitor, mi sve radimo što je zakonom dopušteno, da stignemo investitora sa njegovom firmom, u pogledu dozvola i svega. Sada se kao usko grlo pojavljuje zemljište. Pravimo evidenciju zemljišta, onih koje bi vlasnik htio prodati, kako bismo pomogli investitoru kada traži zemlju koja je u susjedstvu njegovog objekta“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

˝Ovime smo u potpunosti riješili dugogodišnje probleme magacinskog prostora. Magacini su isključivo namijenjeni za repromaterijal, sirovinu, ambalažu”, kazao je generalni direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović za FTV.

 

tuzlanska-pivara

 

Pivara Tuzla bilježi porast proizvodnje kao i prodaje proizvoda iz svog asortimana, te je postignut očekivani efekat kroz ispunjenje zacrtanih planova u 2016. godini. Osim ove, tu su i druge značajne investicije ove domaće kompanije, koja direktno učestvuje u povećanju bh privrede.


“Za dvije i po godine uložili smo deset miliona maraka. Ovakav trend želimo nastaviti i u 2017. godini”, kazao je Salihović za FTV. U sklopu novootvorenog magacinskog prostora nalazit će se arhivske prostorije, moderna autopraona s parkinzima. Pivara Tuzla i dalje ostaje lider na tržištu Tuzlanskog kantona, ali i u drugim gradovima, što potvrđuje potreba za otvaranjem poslovnih skladišta u Krajini, Bihaću i Sarajevu.Novih 2.500 kvadratnih metara skladišta će uveliko olakšati dalje uspješno poslovanje kao i obavljanje pratećih funkcija u procesu proizvodnje.


TIP/DEPO Portal


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook