intervju za bhrt

Andrej Plenković u BiH: Želimo reaktivirati dobru praksu koja će odrediti smjer sektorske saradnje

Front28.10.16, 20:25h

Andrej Plenković u BiH: Želimo reaktivirati dobru praksu koja će odrediti smjer sektorske saradnje
“Želimo organizirati zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade RH, da reaktiviramo dobru praksu koja bi mogla odrediti smjer sektorske suradnje, a puno je mogućnosti za unaprijeđenje naših odnosa”, rekao je hrvatski premijer Plenković

 

U intervjuu za BHRT hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je kako je na njegovoj zemlji odgovornost da pomogne Bosni i Hercegovini, prije svega na njenom evropskom i euroatlantskom putu.

 

Plenković smatra kako je posebno važno riješiti sva otvorena pitanja, unaprijediti ekonomsku saradnju, trgovinsku saradnju, saobraćajnu i energetsku povezanost i pri tome voditi računa i o ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini.

 

“Želimo organizirati zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade RH, da reaktiviramo dobru praksu koja bi mogla odrediti smjer sektorske suradnje, a puno je mogućnosti za unaprijeđenje naših odnosa”, rekao je hrvatski premijer Plenković.

 

On smatra kako je evropska budućnost Bosne i Hercegovine ključna za kvalitetno koheziono povezivanje zemlje, te kako Hrvatska u procesu pristupanja BiH Uniji ima veliku odgovornost.

 

Čitav intervju sa hrvatskim premijerom gledajte u videu OVDJE

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook