ocjena predsjednika srbije

Tomislav Nikolić: Na Balkanu je krhko i ranjivo

Front28.10.16, 17:49h

Tomislav Nikolić: Na Balkanu je krhko i ranjivo
Ocijenivši kako je sve na Balkanu "krhko i ranjivo", naglasio je "onaj tko se igra našim odnosima igra i našim životima"

 

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je u petak u Beogradu kako je na Balkanu "krhko i ranjivo" te da Srbija nije uzrok nestabilnosti u regiji.

 

"Mi na Balkanu smo hvatali pušku u ruke kada se zapuca bilo gdje u svijetu i još nam samo treba da pokvarimo odnose koje polako, mukotrpno gradimo između sebe", kazao je Nikolić na tiskovnoj konferenciji nakon razgovora s makedonskim predsjednikom Gjorgjem Ivanovim u Beogradu, prenosi RTS. 

 

Ocijenivši kako je sve na Balkanu "krhko i ranjivo", naglasio je "onaj tko se igra našim odnosima igra i našim životima".

 

"To treba da shvate svi koji ne prihvaćaju pruženu ruku prijateljstva. Srbija nije uzrok nestabilnosti i možda trpi posljedice stvaranja nestabilnosti, ali neće skrenuti s tog puta", poručio je Nikolić.

 

Ustvrdio je kako druge države u okruženju nemaju toliko problema koliko ih ima Srbija, ali da se ne mogu pohvaliti da tako dobro vode svoju ekonomiju ili prijateljstva s drugim narodima.

 

"Neka se ugledaju na nas", naglasio je Nikolić, istaknuvši kako je Srbija s Mađarskom sklopila trajno prijateljstvo, sa Slovenijom nema nikakvih problema, te da  BiH podržava "ako može i želi da funkcionira", a da s RS-om ima i pravo i obavezu da održava specijalne odnose.

 

Dodao je i kako se Srbija Crnoj Gori ne miješa u unutarnje probleme te da s Makedonijom gleda da razvija što bolje odnose.

 

"Uvjeren sam da nova hrvatska vlada neće načiniti greške prethodnih i da ćemo konačno mi Srbi i Hrvati napraviti tako dobre odnose da nikome ne padne na pamet da posumnja da bismo mogli da uđemo u neki sukob", rekao je Nikolić, dodajući "jer kada se veliki svađaju, to se prelije na Balkan, ali bitno je da mi ne provociramo taj sukob."

 

Upitan čiji je interes da se destabilizira regiju, kazao je kako bi takvog kojem je interes da destabilizira Balkan trebalo odmah izvesti pred sud "zato što zna što čini".

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook