skandalozno otkriće u srbiji

Špijuni iz srpskog MUP-a odavali tajne budzašto i operirali kao po filmskom scenariju: A evo i zašto!

Hronika26.10.16, 20:00h

Špijuni iz srpskog MUP-a odavali tajne budzašto i operirali kao po filmskom scenariju: A evo i zašto!
Barem dva visoka funkcionera policije uključena su u mrežu odavanja podataka stranim službama, a operisali su po filmskom scenariju - po nekoliko puta se presvlačili i mijenjali automobile - saznaje Kurir

 

Izvor: Kurir

 

Obavještajci stranih službi za koje je radio službenik policije dobili na ruke praktično cijelu istragu UKP - od utaje poreza do tajkuna i privrednog kriminala. Barem dva visoka funkcionera policije uključena su u mrežu odavanja podataka strancima, a njihove akcije krađe povjerljivih podataka bile su po filmskom scenariju


Barem dva visoka funkcionera policije uključena su u mrežu odavanja podataka stranim službama, a operisali su po filmskom scenariju - po nekoliko puta se presvlačili i mijenjali automobile -  saznaje Kurir!

 

To su, prema našim informacijama, radili jer su bili ucijenjeni ili za sitne pare, nekoliko hiljada evra, a čak je jedan od njih prekopirao praktično cijelu istragu UKP - od utaje poreza do tajkuna i privrednog kriminala, i to predao stranim službama. Tako su osumnjičeni službenici iz policije za sitne pare doturali podatke o slučajevima biznismena Miroslava Miškovića, atentata na Milana Beka, ali i o privatizacijama u kojima je akter bio Mlađan Dinkić i slučaju Bogoljuba Karića.

 

- UKP je radio i aferu „Balkanski ratnik“, pa su tako iskopirani i podaci o vođi narko-klana Darku Šariću - kaže naš izvor.

 

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je prije dva dana, poslije sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obavještajnih službi, kako je naveo, „i sa Istoka i sa Zapada“. Precizirao je i da je jedan visoki funkcioner UKP odavao podatke, kao i da se protiv njega vodi postupak.

 

Izvor Kurira objašnjava da su špijuni mahom vrbovani zbog prljavih detalja iz biografije.

 

Šunjali se po parkovima

 

- Pritom, kad su predavali materijal, praktikovali su scenario koji viđamo u filmovima. Šunjali su se po parkovima i mračnim prolazima zgrada, a prvo bi krenuli autobusom, a onda ulazili u tramvaje, pa u automobile, trolejbuse, skretali sa planirane trase. Uz sve to, vodili su računa i o detaljima, mijenjali su boje fascikle i nekoliko puta se presvlačili. Navlačili su dukseve s kapuljačama, pa ih skidali i oblačili poslovna odijela, pa onda oblačili trenerke - objašnjava naš izvor.

 

Na spisku špijuna, objašnjava on, zasad su barem dva visoka funkcionera.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook