MUP KS u akciji

Zatečen za volanom passata bez vozačke, pa ostao bez automobila

Hronika26.10.16, 13:50h

Zatečen za volanom passata bez vozačke, pa ostao bez automobila
Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je O.. E. nastavio sa činjenjem prekršaja, a čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od njega je privremeno oduzet passat

 

Sarajevska policija je u utorak oduzela još jedan automobil, ovaj put passat, a nakon što je utvrđeno da je osoba koja je upravljala tim vozilom višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, pri čemu još nema ni položen vozački ispit. 

 

Naime, u utorak u 11,20 sati službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS-a su u mjestu Zovik, općina Hadžići, iz saobraćaja isključili O. E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja passatom (K70-J-542), vlasništvo Dž. E. iz Sarajeva, bez položenog vozačkog ispita.

 

- Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je O. E. višestruki povratnik u vršenju teških saobraćajnih prekršaja. On je u toku ove godine u šest navrata je sankcionisan, zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, naveli su iz MUP-a KS-a. 

 

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je O.. E. nastavio sa činjenjem prekršaja, a čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od njega je privremeno oduzet passat.

 

- Vozilo je do okončanja prekršajnog postupka deponovano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, naveli su iz MUP-a.

 

Sarajevska policija je, kako smo već objavili, u proteklim danima oduzela dva, odnosno četiri vozila od višestrukih povratnika u saobraćajnim prekršajima. 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook