Viši sud u Novom Sadu

Sefić u ekstradicijskom pritvoru već 15 dana: Još nije poznato kada će biti izručen bh. pravosuđu

Hronika26.10.16, 11:59h

Sefić u ekstradicijskom pritvoru već 15 dana: Još nije poznato kada će biti izručen bh. pravosuđu
Konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde Srbije nakon čega datum i mjesto izručenja dogovaraju interpoli dviju država

 

Iako je Viši sud u Novom Sadu prošle sedmice dobio molbu za izručenje bh. pravosuđu osumnjičenog Sanjina Sefića koji se nalazi u pritvoru od 11. oktobra, sudija za prethodni postupak još uvijek nije dostavio predmet vanraspravnom vijeću ovog suda, potvrdila je za Patriju Ivana Karapandžić, portparolka Višeg suda u Novom Sadu.

 

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra krećući se velikom brzinom i prolazeći na crveno cvjetlo na semaforu automobilom udario dvije studentice na pješačkom prijelazu kod Historijskog muzeja koje su od zadobijenih  povreda preminule. Već naredno jutro Sefić je na GP Uvac prešao u Srbiju gdje je i priveden te mu je određen ekstradicijski pritvor.

 

Uobičajeni ekstradicijski pritvor traje minimalno 18, a maksimalno 40 dana. Konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde Srbije nakon čega datum i mjesto izručenja dogovaraju interpoli dviju država.

 

Inače, Kantonalni sud u Sarajevu danas će ponovo razmatrati prijedlog Tužilaštva KS o određivanju pritvora za četvero Sefićevih pomagača među kojima je i njegova sestra Sara.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook