GLASINE KRUŽE ČARŠIJOM

Milijarder Vincent Tan prodaje bordo klub: Da li Sanela Jenkins postaje nova vlasnica FK Sarajevo?!

Sport26.10.16, 10:20h

Milijarder Vincent Tan prodaje bordo klub: Da li Sanela Jenkins postaje nova vlasnica FK Sarajevo?!
Kao potencijalni novi ulagač pominje se i njemački biznismen Helmut Rufe, ali i uspješna Bosanka povezana sa najuticajnijim ljudima svijeta - Sanela Jenkins


Nagomilani problemi u FK Sarajevo ovih dana dostižu kulminciju... Ostavši bez očekivaog budžeta, bordo klub nije uspio ostvariti zacrtane rezultate, u međuvremenu je ostao i bez svojih najjačih igrača, da bi na 70-ti rođendan kluba predsjednik Skupštine FK Sarajevo Edis Kusturica javno priznao da su čelnici ekipe s Koševa izigrani od većinskog vlasnika, malezijskog milijardera Vincenta Tana i njegovih ljudi.


Današnji Avaz detaljno piše o Tanovim prvobitnim ulaganjima u FK Sarajevo, ali i njegovim čekivanjima da nakon toga klub postane samoodrživ, što bordo timu, u uslovima koji vladaju u Premijer ligi BiH, nije uspjelo.


Stoga je, prema informacijama do kojih je došao Avaz, malezijski milijarder spreman prodati klub sa Koševa i već su kontaktirani potencijalni investitori u Turskoj, Ukrajini, Njemačkoj i Rusiji. Zvanične informacije o prodaji kluba još nema.


No, kako Avaz saznaje, među mogućim novim vlasnicima FK Sarajevo pominje se Rinat Leonidovič Ahmetov, ukrajinski političar i jedan od nabogatijih poduzetnika u Evropi te vlasnik ukrajinskog fudbalskog kluba Šahtjora iz Donjecka.


Kao potencijalni novi ulagač pominje se i njemački biznismen Helmut Rufe, ali i uspješna Bosanka povezana sa najuticajnijim ljudima svijeta - Sanela Jenkins.


Kakva je sudbina bordo kluba, vjerovatno će se znati vrlo brzo.   

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook