VIDEO/ SIGNALI IZ DRUGE CIVILIZACIJE

Iz dubokog svemira stižu čudne poruke, naučnici tvrde: Dolaze od vanzemaljaca!

Hronika25.10.16, 11:59h

Iz dubokog svemira stižu čudne poruke, naučnici tvrde: Dolaze od vanzemaljaca!
Najnovije analize neuobičajenih modulacija u maloj skupini zvijezda izgleda ukazuju da bi mogle dolaziti od vanzemaljske inteligencije koja nas pokušava upozoriti na njihovo postojanje

 

 

Znanstvenici su primili poprilično neuobičajene poruke iz dubokog svemira za koje smatraju da dolaze od izvanzemaljaca, piše The Independent, a prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Najnovije analize neuobičajenih modulacija u maloj skupini zvijezda izgleda ukazuju da bi mogle dolaziti od vanzemaljske inteligencije koja nas pokušava upozoriti na njihovo postojanje.


Rezultati novih istraživanja ukazuju na specifične modulacije na samo 234 od 2.5 milijuna zvijezda koje su promatrane, tako da se tek manji dio njih ponaša neuobičajeno.


Izgleda da ne postoji očito objašnjenje što se događa, što je znanstvenike navelo na zaključak da je riječ o porukama živih bića u svemiru.


- Saznali smo da detektirani signali imaju jednaku strukturu izvanzemaljske inteligencije koju su predvidjeli znanstvenici u prethodnom istraživanju, što se slaže s našom hipotezom. Činjenica da je pronađen tek maleni udio zvijezda u uskom krugu koji je smješten u blizini spektralnog sunca također se poklapa s ETI hipotezom – tvrde znanstvenici EF Borra i E Trottier sa Sveučilišta u Quebecu.


Znanstvenici su istaknuli da će biti potreban daljnji rad kako bi se njihova hipoteza potvrdila ili opovrgnula. Da bi se ti postiglo, isti signal će trebati proučiti pomoću različite opreme.


Iako je još uvijek prerano da bi se signali sa sigurnošću povezali s izvanzemaljskim civilizacijama, inicijativa 'Breakthrough Listen' kojoj pripadaju Stephen Hawking i Mark Zuckerberg, smatra da je riječ o obećavajućoj poruci, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook