FOTO/ GDJE SU NESTALI KONTEJNERI?

Pismo ogorčenih građana: Ovo je 'smećarsko' Sarajevo 2016. - smrad, prljavština, psi lutalice u naselju Stup...

Hronika25.10.16, 11:52h

Pismo ogorčenih građana: Ovo je 'smećarsko' Sarajevo 2016. - smrad, prljavština, psi lutalice u naselju Stup...
Nažalost, slike sa Stupa nisu iznimka u bh. prijestolnici, jer gotovo svako sarajevsko naselje danas grca u smeću, smradu, prljavštini, a o napuštenim psima da i ne govorimo...

 

 

Prizori iz glavnog grada BiH gotovo svakodnevno potvrđuju da Sarajevo više ne liči na sebe, a u šta se pretvorilo svjedoči i najnovije pismo ogorčenih građana koji su se obratili redakciji DEPO portala s molbom za objavu i pomoć, jer od onih na čiji obraz udaraju ove scene, pomoći nema.

 

Građani se žale na higijenske i ekološke uvjete koji vladaju u naselju Tibra Pacific na Stupu, koje se, kako se navodi u pismu, u posljednje vrijeme pretvorilo u "naselje smećara" kojim se šire nesnosan smrad, prljavština, otpatci, psi lutalice...

 

Priložene fotografije govore i više nego dovoljno...

 

stup-smece-naslovna

 

- Sve ovo predstavlja sve veći problem za našu djecu i nas, a radi bolje slike stanja prilažemo i fotografije na kojima se može vidjeti kako se ponašaju stanari koji žive u zgradama, ali i okolnim kućama, te na kojim mjestima odlažu otpad (ispred ulaza, na parking mjestima), navodi se u pismu.

 

stup-smece

 

- Da problem bude veći, u naselju su donedavno postojali kontejneri za odlaganje smeća, ali su isti, iz posve nejasnih razloga, premješteni na druge lokacije i od tada stanari ovog naselja imaju problem, navodi se na kraju pisma ogorčenih Sarajlija.

 

Nažalost, slike sa Stupa nisu iznimka u bh. prijestolnici, jer gotovo svako sarajevsko naselje danas grca u smeću, smradu, prljavštini, a o napuštenim psima da i ne govorimo.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook