VUKOTA GOVEDARICA PREDSJEDNIK SDS-A

Novi Dodikov suparnik najavio: Srušićemo nenarodnu vlast - režim u RS-u!

Front23.10.16, 15:20h

Novi Dodikov suparnik najavio: Srušićemo nenarodnu vlast - režim u RS-u!
Na vanrednoj Skupštini stranke danas u Banjoj Luci Govedarica je bio jedini kandidat za predsjednika SDS-a, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku

 

Vukota Govedarica izabran je danas za novog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS).

 

Na vanrednoj Skupštini stranke danas u Banjoj Luci Govedarica je bio jedini kandidat za predsjednika SDS-a, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku.

 

Vukota Govedarica, šesti predsjednik SDS-a, rođen je 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine. Član je SDS-a od 1999. godine.

 

Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a potom ušao i u najviše organe stranke. Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini Općine Gacko. Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na općim izborima 2010. godine, da bi obnovio mandat i 2014. godine. 

 

U Narodnoj skupštini je šef Kluba poslanika SDS-a.

 

Novoizabrani predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas da je SDS danas pokazala jedinstvo, te da im slijedi organizaciona modernizacija stranke, a posebna pažnja bit će posvećena odgovornosti i unutarstranačkoj konsolidaciji kako bi na narednim izborima "srušili nenarodnu vlast - režim u RS-u".

 

Smatra da građanima u RS-u treba realna, a ne populistička politika, kratkog daha, ističući da Milorad Dodik ima najmanje prava da priča o izdajničkoj politici.

 

Nakon što je danas na vanrednoj Skupštini SDS-a dobio podršku da vodi najveću opozicionu stranku u RS-u, Govedarica je izjavio novinarima u Banjoj Luci da je "ovo poseban dan za SDS i da toj stranci dolaze bolji dani“.

 

Zahvalio se delegatima SDS-a koji su se odazvali Skupštini te pokazali veliko povjerenje, kako je kazao, ne u njega, već u SDS.

 

- Nadam se da ću biti dostojan funkcije, jer je čast biti na čelu ove političke državotnorne organizacije u RS-u, ali sam svjestan i odgovornosti - rekao je Govedarica. 

 

Kao jedan od osnovnih zadataka SDS-a naveo je međugeneracijsku saradnju.

 

- U tome su nam potrebni stari politički vukovi, ali isto tako ćemo morati posvetiti pažnju mladim kadrovima – istakao je novoizabrani predsjednik SDS-a. 

 

Najavio je da će biti analizirani rezultati lokalnih izbora u oktobru, a kaže da su shvatili poruke naroda.

 

Ističući da je RS-u potreban jak SDS, nije želio da komentira nedolazak Ognjena Tadića na današnju Skupštinu te stranke, dok je Mićo Mićić odsutan zbog puta.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook