ZAPISI IZ POLICIJSKOG BILTENA

Nova razbojništva u glavnom gradu BiH: Pljačka po Sarajevu, dok ga traži sud u Goraždu

Hronika22.10.16, 14:29h

Nova razbojništva u glavnom gradu BiH: Pljačka po Sarajevu, dok ga traži sud u Goraždu
Uz prijetnju fizičkom snagom, nepoznata osoba je izvršila razbojništvo nad radnicima u sportskoj kladionici "Formula", u ulici Envera Šehovića broj 17, općina Novo Sarajevo. Otuđen je novac

 

 

 

Dvije nepoznate osobe su u petak uz prijetnju nožem izvršile razbojništvo nad radnicom u prodavnici „Ajdin“ u ulici Dajanli Ibrahimbega broj 8., općina Centar, te tom prilikom otuđile novac.

Prema zvještaju MUPKS razbojništvo je izvršeno u 17.25 sati, a policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je u 21.50 sati istoga dana brzom reakcijom locirala počinioce u ulici Kalemova broj 24, općina Centar.

Pod sumnjom da su počinili krivično djelo razbojništva uhapšeni su  E.K.(1970.) i D.R. (1979.), oba iz Sarajeva.

 

A.K. uhapšen odmah nakon razbojništva u sportskoj kladionici
Uz prijetnju fizičkom snagom, nepoznata osoba je izvršila razbojništvo nad radnicima u sportskoj kladionici "Formula", u ulici Envera Šehovića broj 17, općina Novo Sarajevo. Otuđen je novac.

Nakon izvršenog krivičnog djela, osoba je pobjegla u pravcu Bulevara Meše Selimovića, gdje je sustignuta od  policijskog službenika Jedinice za specijalističku podršku i policijskih službenika PS Novo Sarajevo. Zbog sumnje da je počinio razbojništvo u 19.00 sati policija je uhapsila A. K. (1988) iz Sarajeva.

Naknadnom provjerom u bazi podataka FMUP-a, ustanovljeno je da je za A.K. raspisana potraga od Općinskog suda Goražde.

 

S.T. uhapšen na osnovu potrage
Na osnovu akta Općinskog suda Sarajevo, u petak u 14.00 sati, policijski službenici Prve PU-PS Centar, uhapsili su S. T. (1959) iz Banje Luke, zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, počinjenog u ranijem periodu.

 

F.G. uhapšen zbog oružja
Policijski službenici Prve PU-PS Stari Grad, su u petak u 17.10 sati uhapsili su F. G. (1993) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih mnaterijala.

 

Razbojništvo nad radnicom automat kluba „Jadranka“
Nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem u petak u 18.50 sati izvršila  razbojništvo nad radnicom automat klub "Jadranka" vlasništvo "Lutrije BH", u ulici Jadranska broj 3., općina Centar, kojom prilikom je otuđen novac.

 

U saobraćajnoj nezgodi povrijeđena pješakinja
Na kolovozu Magistralnog puta M-17 u mjestu Rajlovac, naspram broja 380. ulice Safeta Zajke, općina Novi Grad, u petak u 07.45 sati došlo je do obaranja na kolovoz pješakinje S. P. (1996) iz Zenice, od  vozila marke "bmw", registarskih oznaka oznaka J27-T-872, kojim je upravljao A. K. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede, frakturu desne potkoljenice, zadobila je pješakinja, a ljekarska pomoć joj je ukazana na CUM-u bolnice "Prim.Dr Abdulah Nakaš", gdje je zadržana na daljem liječenje.

 

Saobraćaj - Vozačima uručeno 612 prekršajnih naloga  
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 612 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili  35 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, 11 vozača koji su upravljali vozilom prije stjeanja prava na upravljanje , jednog  vozača koji je bio  pod dejstvom  droga,  sedam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUPKS.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook