ako vam se noge mnogo znoje

Super trik za smrdljive tene: Kora narandže upija sve mirise, ali to nije sve...

Lifestyle22.10.16, 13:28h

Super trik za smrdljive tene: Kora narandže upija sve mirise, ali to nije sve...
Ostavite narančinu koru u tenisicama 24 sata i upit će neugodne mirise. Ona sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija





Ako vam se noge znoje bez obzira na vrijeme vani, onda je prevencija ključ - prije nego što obujete tenisice, nanesite puder za stopala, pa će noge (i tenisice) ostati suhe tijekom dana.


Ostavite narančinu koru u tenisicama 24 sata i upit će neugodne mirise. Ona sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija. Koru možete umotati u tanki papir koji će upiti ulja. No ako mislite da bi ulja mogla obojiti tenisice, koristite sodu bikarbonu. Ispunite stare najlonke sodom bikarbonom te ih zavežite na krajevima. U svaku cipelu stavite po jednu čarapu na kraju dana, a soda bikarbona će obaviti posao preko noći.


No tenisice možete i posuti sodom bikarbonom te ostaviti da djeluje 15 minuta, a za jači učinak preko noći. Istresite višak sode i neugodan miris bit će neutraliziran. Tenisice možete lagano poprskati i octom, no ocat ne koristite istodobno sa sodom bikarbonom jer će se pjeniti.


Protiv neugodnih mirisa možete se boriti i pijeskom za mačke, koji upija vlagu i neugodne mirise te sprečava njihovo širenje domom. Isto vrijedi i za tenisice. Uzmite čiste istrošene najlonke i napunite ih pijeskom. Zatvorite gumenom trakom i stavite u cipele da tijekom noći upije neugodne mirise i vlagu.


Odličan dezodorans za tenisice je i alkohol. Napunite bocu s raspršivačem medicinskim alkoholom i poprskajte tenisice. Alkohol će ubiti sve bakterije, no pazite da tenisice na natopite previše. Pustite da se dobro osuše. Za osvježavajući miris u boci s raspršivačem pomiješajte malo vode, alkohola i nekoliko kapi antibakterijskih eteričnih ulja, poput ulja od limuna, čajevca ili eukaliptusa. Poprskajte tenisice i ostavite da se u potpunosti osuše.


Ugljen također pomaže dezodorirati. Stavite po komad aktivnog ugljena u omiljene tenisice i on će također eliminirati neugodne mirise. Tenisice preko noći možete staviti i u vrećicu sa zatvaračem i u zamrzivač. Niske temperature uništit će sve bakterije i mirise.

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook