SVE JE POČELO U SREDNJOJ ŠKOLI

Navučeš se brzo i lako, misliš da nisi ovisnik, a onda...: Ispovijest Mostarca kojeg je uništila kocka

Hronika22.10.16, 09:01h

Navučeš se brzo i lako, misliš da nisi ovisnik, a onda...: Ispovijest Mostarca kojeg je uništila kocka
- Prijatelj je išao u igraonicu s aparatima i ja sam s njim počeo igrati poker na aparatu. Tada sam dobio 300 maraka. Poslije sam išao sve češće. Navučeš se brzo i lako...

 

 

Kada dobivaš, osjećaš se dobro. Kada izgubiš, misliš samo na to kako doći do novca da opet kockaš. Nadaš se da ćeš dobiti i izvući se, ovako je svoju tešku životnu priču započeo 35-godišnji Mostarac Ivan B., koji je dotaknuo dno kockarskog života.


Neki kockaju iz zabave, mogu se zaustaviti na sitnim ulozima. Ali, više je onih koji, iako to nerado priznaju, svakodnevno moraju uzeti dozu kockarskog adrenalina.


Vraćanje dugova


U ispovijesti za „Dnevni avaz“ Ivan je otkrio da je njegova priča s kockom počela u srednjoj školi.


- Prijatelj je išao u igraonicu s aparatima i ja sam s njim počeo igrati poker na aparatu. Tada sam dobio 300 maraka. Poslije sam išao sve češće. Navučeš se brzo i lako – govori on.


Kada se počeo zaduživati i dizati kredite kako bi od supruge sakrio dugove, tada je, kako kaže, shvatio da upada u prve ozbiljnije probleme s kockom, a njegov život vremenom je gubio smisao.


- Čak ni tada nisam mislio da sam ovisnik. Mislio sam da se mogu izvući bez ikoga, ali to je bilo nemoguće bez pomoći. Najviše me privlačilo to što sam se nadao da ću dobiti – priča Ivan.


Tek kada ga je supruga s djecom napustila, odlučio je potražiti pomoć...


- To me jako potreslo. Ona je tražila da idem na liječenje i tako sam otišao u Klub liječenih ovisnika o kocki „Klok“ u Mostaru – kazao je Ivan te dodao da su mu u izlječenju najviše pomogli podrška supruge, terapije u klubu i Marko Romić, psiholog u Centru za mentalno zdravlje u Mostaru i vođa jedinog Kluba liječenih ovisnika o kocki u BiH.


Ovisnik o kocki bio je i 32-godišnji Mario K., također iz Mostara, koji se s ovim problemom prvi put suočio u sedmom razredu osnovne škole.

 

Nastavak teksta pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook