prema procjeni kantonalnog suda

Odbijen prijedlog za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića, Tužilaštvo najavilo žalbu

Hronika20.10.16, 14:18h

Odbijen prijedlog za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića, Tužilaštvo najavilo žalbu
- U obrazloženju Kantonalnog suda Sarajevo stoji da je taj sud utvrdio da nema osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo (a krivično djelo je pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela)

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložit će žalbu na rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o puštanju na slobodu četiriju osoba osumnjičenih za pomaganje prilikom bijega Sanjina Sefića.

 

- U obrazloženju Kantonalnog suda Sarajevo stoji da je taj sud utvrdio da nema osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo (a krivično djelo je pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela). Na ovakvo rješenje Suda Tužilaštvo KS-a će uložiti žalbu - potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

 

Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijma MUPKS-a, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

 

Sefić je u utorak, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.

 

Viši sud u Novom Sadu zaprimio je zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića, potvrdila je danas Feni portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook