VIDEO/ ISTINITA FILMSKA PRIČA

Novi hit film sa Meryl Streep i Hughom Grantom u kinu Meeting Point: 'Neslavno slavna Florence' od 20. oktobra

Kultura19.10.16, 12:37h

Novi hit film sa Meryl Streep i Hughom Grantom u kinu Meeting Point: 'Neslavno slavna Florence' od 20. oktobra
Film Stephena Frearsa oduševio je gledaoce na 22. Sarajevo Film Festivalu čemu najbolje svjedoči Nagrada publike koju je osvojio

 

 

NESLAVNO SLAVNA FLORENCE, istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins koja je sanjala da postane operna pjevačica, uprkos lošem glasu, od četvrtka, 20. oktobra počinje igrati na redovnom repertoaru kina Meeting Point.


Film Stephena Frearsa oduševio je gledaoce na 22. Sarajevo Film Festivalu čemu najbolje svjedoči Nagrada publike koju je osvojio.
 

Florence Foster Jenkins, čiji lik u filmu tumači Meryl Streep, koristila je svoje veze, moć i bogatstvo kako bi privukla pažnju kao pjevačica.


Njenog partnera i menadžera St. Clairea Bayfielda glumi Hugh Grant, a velika TV zvijezda serije THE BIG BANG THEORY, Simon Helberg pojavljuje se u ulozi Cosmé McMoona, koji prati Florencine nastupe za klavirom.


Film će se prikazivati u redovnom terminu od 20.00 od 20. do 25. oktobra, sa izuzetkom 21. oktobra kada se, u okviru Specijalnih programa kina Meeting Point prikazuje film AMBASADOR U BERNU, Attile Szásza, a u povodu obilježavanja 60. godišnjice Mađarske revolucije i borbe za slobodu 1956 godine.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook