VIDEO/ POZNATI BH. GLUMAC U NOVOJ ULOZI

Nakon Hollywooda, otmičar iz Kopenhagena: Adnan Hasković u danskoj tv seriji 'Ispod površine'

Mediji19.10.16, 11:38h

Nakon Hollywooda, otmičar iz Kopenhagena: Adnan Hasković u danskoj tv seriji 'Ispod površine'
Adnana Haskovića rijetko ili skoro nikako ne viđamo na našim malim ekranima. Razlog za to je njegov angažman van granica BiH, a najnoviji se dešava u Danskoj gdje snima novu tv seriju

 

Jednog jutra u metrou dešava se otmica... Petnaest Danaca biva oteto, otmičari ih drže kao taoce uz prijetnju da će ih likvidirati jedno po jedno. Ovako počinje radnja nove danske tv serije "Ispod površine", čije je snimanje u toku.


Serija ima osam epizoda, premijerno će se emitovati na Kanalu 5 mreže Discovery Networks u Danskoj, a jednu od glavnih uloga tumači i poznati bh. glumac Adnan Hasković.

 

adnan-haskovic-ispod-povrsine


Emitovanje serije treba početi na proljeće iduće godine, no sudeći po programima ovdašnjih televizija, iluzorno je za očekivati da će je otkupiti ijedna bh. TV kuća. Ipak, zahvaljujući HRT-u koji u svom programu redovno prikazuje skandinavske serije novije produkcije, ima nade i za ovdašnje gledaoce da je pogledaju.   

 


Inače, interes za ovaj serijal već je skazalo nekoliko evropskih i svjetskih tv kuća. Serija se bavi talačkom krizom u centru Kopenhagena i rađena je kao psihološki triler. Scenario i režiju potpisuje Kasper Barfoed.
 

- Ima nešto jezivo i fascinantno u talačkim krizama kao zločinu. Uski i kompleksni odnos između talaca i otmičara je fokus priče, kao i neka vrlo aktuelna pitanja koja izazivaju raspravu u našem društvu i vremenu, a to je strah od terorizma, navodi izvršni producent serijala Adam Price u kratkom pojašnjenju ovog tv projekta.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook