Bh. reprezentativac za 'France Football'

Pjanić: U Juventus sam došao da osvajam titule

Sport18.10.16, 21:53h

Pjanić: U Juventus sam došao da osvajam titule
Priznao je da je bio blizu odlaska u PSG u januaru 2014.

 

U Juventus sam došao da osvajam titule. To je ono što mi najviše nedostaje, a Juventus je za to savršen klub u kojem postoji pobjednička kultura na svakom nivou - kazao je bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić za "France Football".

 

Naglašava da Juventus ima kontinuitet dobrih igara, što nije bio slučaj u Romi koja je imala uspone i padove.

 

Pjanić će večeras s Juventusom igrati protiv Lyona, kluba u kojem je načinio prve profesionalne korake. Na pitanje kolika je razlika u Seriji A i Ligue 1, vezni igrač navodi da je mnogo više kvalitetnih timova u Italiji te da je mnogo veći i rivalitet, prenosi Football Italia.

 

- Mnogo više dobrih timova je u Seriji A, kada pogledate Romu, Napoli, Inter, Milan i Fiorentinu. Uvijek su to teške utakmice s mnogo vatre. Mislim da je tako bilo i u Francuskoj dok sam igrao u Lyonu, više  nego što je to danas. Tada ste imali Marseille, Paris Saint-Germain, Bordeaux, Monaco i Lille koji su bili konkurencija. Sada je tu PSG i to svi znaju - dodao je Pjanić.

 

Priznao je da je bio blizu odlaska u PSG u januaru 2014.

 

- Borio sam se s Romom za titulu. Imali smo konkretne pregovore, a u posljednji trenutak me je pozvao sportski direktor Walter Sabatini i rekao: "Mire, čak i za 50 miliona eura nećeš ići" - istakao je bh. reprezentativac.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook