SARAJEVO

Predstava 'Bajka koju idiot priča' večeras u Kamernom teatru

Kultura17.10.16, 13:14h

Predstava 'Bajka koju idiot priča' večeras u Kamernom teatru
''Bajka koju idiot priča'' govori o izgubljenom identitetu. Nepoznati čovjek se budi na onom svijetu i shvata da se ne sjeća ko je. Prilaze mu Bog i predstavnici raznih ideologija i svjetonazora i pokušavaju ga obrlatiti da ode sa njima

 

U ponedjeljak, 17. oktobra, u 20:00 sati u Kamernom teatru 55, će biti izvedena predstava pod nazivom ''Bajka koju idiot priča'', inspirisana skicama za dramu “Bajka koju idiot priča” Lane Bastašić. 

 

''Bajka koju idiot priča'' govori o izgubljenom identitetu. Nepoznati čovjek se budi na onom svijetu i shvata da se ne sjeća ko je. Prilaze mu Bog i predstavnici raznih ideologija i svjetonazora i pokušavaju ga obrlatiti da ode sa njima. Da pristane na njihova pravila. Da zaboravi ko je i prihvati nametnutu i ponuđenu verziju sebe i svjetonazora. Da se potčini. Da se odrekne sebe. Borba traje do samoga kraja, a rezultat je u najmanju ruku neočekivan. Barem po bogove.

 

''Kriza identiteta je, za mene, jedna od najvećih posljedica događanja iz bliske prošlosti Bosne i Hercegovine, najveći uzrok stagnacije u sadašnjosti i velika kočnica za budućnost. Ovaj komad je priča o tome. Priča o čovjeku koji se ne sjeća svog identiteta i o nečovjecima koji mu ga nameću. Predstava “Bajka koju idiot priča” je bajka za odrasle kroz koju fantastični ansambl, na zabavan način, kroz cirkuske tačke, pjesme i koreografije, nudi pozitivno razrješenje za našu budućnost'', kazao je reditelj Emir Kapetanović.

 

U predstavi igraju: Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Dragan Jovičić, Admir Šehović i Moamer Kasumović.

 

(DEPO PORTAL/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook