Selektor zadovoljan

Baždarević: Džeko i Đurić su napadačka budućnost reprezentacije BiH

Sport11.10.16, 08:16h

Baždarević: Džeko i Đurić su napadačka budućnost reprezentacije BiH
Selektor BiH je dodao da je ulazak Tina Sven-Sušića i Izeta Hajrovića također unaprijedio igru bh. tima, te da je takav način igre cilj reprezentacije BiH

 

Edin Džeko i Milan Đurić su moguća napadačka solucija reprezentacije BiH za budućnost, rekao je selektor nogogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon pobjede protiv Kipra u 3. kolu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

 

Bosna i Hercegovina je na ''Bilinom polju'' u Zenici savladala Kipar s 2:0, a Baždarević je zadovoljan zalaganjem svih igrača koji su izašli na teren.

 

-  Ovo je bila zaslužena i lijepa pobjeda našeg tima. Svi igrači su zaslužili čestitke zbog igre i ponašanja, kao i navijači koji su nas danas bodrili i koji su zaslužili ovu pobejdu. Džeko i Đurić su radili dobro posao, radili su jedan za drugog i sigurno je da su uz Ibiševića budućnost naše reprezentacije - naglasio je Baždarević.

 

Selektor BiH je dodao da je ulazak Tina Sven-Sušića i Izeta Hajrovića također unaprijedio igru bh. tima, te da je takav način igre cilj reprezentacije BiH.

 

- Od prvoga dana želimo da imamo ekipu u kojoj na sve igrače možemo računati. Ko god uđe na teren mora dati svoj maksimum. To su uradili Sušić i Hajrović i drago mi je zbog njih - zaključio je Baždarević. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook