VIDEO/ '24 minute' uz Bakira, Dodika, Vučića...

TV voditelj Zoran Kesić u uniformi ismijao referendum u RS: 'Ma dobar je taj 9. januar, fino se uveže sa Novom godinom, pa srpskom...

Mediji06.10.16, 18:42h

TV voditelj Zoran Kesić u uniformi ismijao referendum u RS: 'Ma dobar je taj 9. januar, fino se uveže sa Novom godinom, pa srpskom...
"Kada su izjave političara prethodile nečemu lošem u Bosni? Nikada", kaže Zoran Kesić dok kopča maskirnu uniformu i nastavlja: ...'svi znamo da će se završiti tako što će Toma nakon nekog budućeg Dejtona dodijeliti Bakiru orden, a Bakir Tomi tufahiju'

 

TV voditelj Zoran Kesić je u svojoj emisiji '24 minute' na TV B92 govorio o ratnoj retorici koja je prethodnih sedmica bila aktuelna u regionu.

 

"Kada su izjave političara prethodile nečemu lošem u Bosni? Nikada", kazao je Kesić u ratnoj uniformi.

 

"Ovo je emisija koja je održala referendum o datumu početka nove sezone. Čak 99,8 posto gledalaca se izjasnilo da datum ostane 1. oktobar. Poštujući volju naroda evo nas. Svima onima koji prijete da će da me privedu zbog ovog referenduma jasno poručujem: Ne možete da uhapsite i mene i sve naše gledaoce koji su glasali. Mislim, možete, ali ako već hapsite hapsite gledaoce, šta ću vam ja", kazao je Kesić, aludirajući na izjave Milorada Dodika. 

 

"Život u Srbiji nosi brojne izazove, kako sastaviti kraj s krajem, šta ako se razbolimo i gdje se sakriti od još jedne Vučićeve konferencije za štampu. Koliko god nam to nevjerovatno zvučalo, priča se da postoje zemlje koje nemaju ovakve probleme i kojima je najveća briga boja fasada u Švicarskoj, smanjene broja vukova u Norveškoj ili kojeg datuma će biti praznik u Republici Srpskoj. Blago njima ako su im to najveći problemi", kazao je Kesić o 9. januaru.

 

 

Smatra da to što su građani Republike Srpske glasali da 9. januar bude Dan RS-a i nije tako loše.

 

"9. januar? Nije loše, fino se poveže, Nova godina, pa Božić, pa onda taj 9. januar, pa Nova godina, Republika Srpska Nova, Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun, a ni Dan žena nije daleko. I dobro je vidjeti da se u Bosni bave lijepim stvarima kao što su praznici, a ne nekim strahotama kao što su međunacionalne svađe ili daleko bilo Hari Mata Hari".

 

Kesić je podsjetio na izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj je poredio Milorada Dodika sa Gadaffijem.

 

"Kada su izjave političara prethodile nečemu lošem u Bosni? Nikada", kaže Zoran Kesić dok kopča maskirnu uniformu i nastavlja:

 

"Ma to su njihova uobičajna sitna bockanja, poneki politički poen se zaradi, a svi znamo da će se završiti tako što će Toma (Tomislav Nikolić op.a.) nakon nekog budućeg Dejtona dodijeliti Bakiru orden, a Bakir Tomi tufahiju"

 


"Koliko god da vam ovo zvuči ratnohuškači, podsjetit ću vas da govorimo o prazniku, neradnom danu i svi ovi političari se trude da narodu obezbijede neradne dane, kao prije 20-tak godina kad su mnogi prestali da rade i obukli se ovako kao ja", kazao je Zoran Kesić obučen u vojnu uniformu podsjećajući na 90-te godine.

 

Na kraju je poručio da one koji zveckaju oružjem treba podsjetiti da se trebaju pozabaviti zveckanjem escajgom, da narodi nisu gladni rata, već da su zaista gladni.

 

"Političari da se posvete problematici escajga i punih tanjira, a mi njima da posvetimo jedan lijep praznik i puno neradnih dana, ako me razumijete", poručio je Kesić na kraju.

 

(teve.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook