gorka drama poznatog glumca

Ljekar mi je nehajno, bez da trepne, priopćio: Oh da, imaš rak prostate...

Showbizz04.10.16, 19:29h

Ljekar mi je nehajno, bez da trepne, priopćio: Oh da, imaš rak prostate...
Stiller je svoju borbu sa rakom pažljivo opisao u eseju na internetu, pod nazivom "Test za rano otkrivanje raka prostate mi je spasio život"

 

Jedan od najpopularnijih američkih komičara i glumaca Ben Stiller, otkrio je danas da mu je 2014. godine dijagnostikovan kancer prostate.

 

Ben Stiller, koji je poznat po ulogama u blockbusterima "Meet the parents" i "Zoolander", kazao je Hauradu Sternu da ga je saznanje da boluje od raka prostate 2014. godine šokiralo, ali na neki drugi način je bliže opisao svoju borbu sa kancerom, prenosi Mashable.com. On danas ima 50 godina, a rak mu je otkriven sa 48.


Stiller je svoju borbu sa rakom pažljivo opisao u eseju na internetu, pod nazivom "Test za rano otkrivanje raka prostate mi je spasio život". Ben je u blogu napisao sljedeće:


- Oh, da. Imaš rak prostate - saopštio mi je nehajno urolog samo nekoliko trenutaka pošto mi je ispričao kako je ostavio kćerku u školi. Nije ni trepnuo. Dvije nedjelje ranije nisam ni imao urologa, piše glumac u blogu i nastavlja:

 

- Da, i sam sam iznenađen - dodao je moj doktor piljeći u rezultate. Dok mi je govorio o operaciji i impotenciji, njegov glas je počeo da se gubi kao u serijama ili filmovima kada nekom liku saopštavaju da ima kancer. Klasičan Volter Vajt momenat, samo što je "taj lik" bio ja i niko ništa nije snimao.

 

Kancer mi je otkriven 13. juna 2014. godine, a u septembru iste godine rezultati su pokazali da više ćelija raka u mom organizmu nema. Ta tri mjeseca u mom životu su bila ludi rolerkoster, a život mi je spasio test za rano otkrivanje raka prostate, PSA, bukvalno. Upravo zbog toga i pišem ovo, jer je taj test izazvao mnogo kontrooverzi u posljednjih nekoliko godina. Preporučena mi je operacija, ali ja sam želio da čujem još nekoliko mišljenja. Na kraju sam pronašao ljekara sa kojim sam se osjećao prijatno i koji je izvršio lasersku prostatektomiju uz pomoć robota - između ostalog napisao je Stiller u eseju.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook