NAJVEĆA TURISTIČKA INVESTICIJA

Novi luksuz na Jadranu: Hotel od šest etaža, šest barova, 16 apartmana, 3.800 kvadrata wellnessa...

Biznis Klub03.10.16, 14:35h

Novi luksuz na Jadranu: Hotel od šest etaža, šest barova, 16 apartmana, 3.800 kvadrata wellnessa...
Nije slučajno riječ o najvećoj turističkoj investiciji koju će Hrvatska dobiti sljedeće godine, rušenju starog i izgradnji potpuno novog hotela Park u Rovinju, pothvatu vrijednom nešto malo manje od 600 milijuna kuna

 

 

S početkom sezone 2018. godine, jedna od najljepših hotelskih pozicija na Mediteranu, ona s koje pogled puca prema staroj rovinjskoj gradskoj jezgri s jedne, i Zeleni otok (otok sv. Katarina) s druge strane, napokon će dobiti i hotelske kapacitete kakve zaslužuje.


Nije slučajno riječ o najvećoj turističkoj investiciji koju će Hrvatska dobiti sljedeće godine, rušenju starog i izgradnji potpuno novog hotela Park u Rovinju, pothvatu vrijednom nešto malo manje od 600 milijuna kuna, a čiji je značaj potvrđen i na ovotjednoj sjednici tehničke Vlade.


Ona je u četvrtak, naime, odabrala dva projekta s liste investicijskih projekata koji su nakon godina čekanja napokon proglašeni strateškima, a među kojima je i hotel Park rovinjske hotelijerske kompanije Maistre. Njegovom realizacijom ova će tvrtka, potvrdili su nam to iz kompanije, dovršiti uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini, u kojoj već sada posluju odlični i hvaljeni Maistrini hoteli Lone i Monte Mulini, a čak 30 milijuna kuna Adris grupa tamo je uložila i u preuređenu šetnicu Mulini Beach, koja je otvorena građanima i koja je itekako podigla vrijednost cijele te mikrolokacije.


“Ohrabruje činjenica da je Vlada prepoznala izvrsnost našeg projekta i korisnost naših investicijskih napora za širu zajednicu. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 600 milijuna kuna, koji će otvoriti stotinjak novih radnih mjesta”, ekskluzivno za Jutarnji list izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.

 

novi-hotel-park2


Interes javnosti za iznimno vrijednu Adrisovu investiciju ne jenjava otkako je ova kompanija najavila kako će za potrebe izgradnje hotela Park u potpunosti srušiti staru hotelsku zgradu, koja će u listopadu ispratiti svoje posljednje goste te će potom biti sravnjena sa zemljom, a na njoj će za dvije godine izrasti jedan od najljepših i najzanimljivijih hotelskih kapaciteta u zemlji.


Iz tvrtke Adris grupa Jutarnjem listu ekskluzivno su prepustili pet rendera za budući hotel Park, koje prvi objavljujemo i iz kojih se vrlo dobro vidi kakvom su se arhitekturnom, krajobraznom i dizajnerskom vizijom vodili stručnjaci iz arhitektonskog studija 3LHD, inače dugogodišnji partneri rovinjske Maistre, koji su s ovom kompanijom već surađivali na projektima rovinjskih hotela Lone, resorta Amarin i Adriatic hotela.


Uređenje interijera


Ovaj put projekt su oplemenili suradnjom sa studijem Pierra Lissonija, jednog od najcjenjenijih i svjetski najpoznatijih talijanskih dizajnera, čovjeka koji definira trendove u svjetskom produkt-dizajnu, i čiji su radovi danas izloženi u mnogim europskim i svjetskim muzejima.


Lissonijev rad odiše minimalizmom, a karijeru su mu obilježile suradnje s brojnim svjetski poznatim kompanijama kao što je talijanski proizvođač namještaja Kartell i mnogi drugi.


U budućem hotelu Park, Lissoni će biti zadužen za uređenje interijera.

 

novi-hotel-park3


Kako je za Jutarnji list pojasnio arhitekt Silvije Novak iz 3LHD-a, izgradnja potpuno novog hotela Park predstavlja veliki izazov i sa sobom nosi velika iščekivanja, posebno uzevši u obzir da je, kako kaže Novak, riječ o jednoj od najljepših lokacija na Mediteranu na kojoj je onda planirana i jedna od najzanimljivijih i najekskluzivnijih Adrisovih investicija.


“Rekao bih da postoji samo još jedna takva hotelska lokacija na Mediteranu, a to je ona na kojoj je sagrađen dubrovački hotel Excelsior. On s jedne strane ima pogled na staru dubrovačku jezgru, a s druge mu pogled puca prema otočiću Lokrumu. Sličnu poziciju zauzima i hotel Park, kompleks koji će maksimalno iskoristiti predivan pogled prema gradu i otoku Sveta Katarina, i time najbolje moguće zaokružiti viziju jedne faze razvoja ove mikrolokacije”, ispričao je Novak za Jutarnji list.


Kako bi investicija doista postigla ciljeve koje si je tvrtka zadala, arhitekti i investitor procijenili su da nije moguće sačuvati zgradu postojećeg hotela, turističke kapacitete koji i trenutno jako dobro posluju, ali na razini hotela od 3 zvjezdice, što je kategorija koju Maistra, odnosno Adris grupa, planira nadmašiti.


“Adris je do sada u turistički dio svoga posla uložio više od 3 milijarde kuna. Posljednja naša investicija je nedavno otvoren obiteljski hotel Amarin. U narednom trogodišnjem razdoblju planiramo dodatno investirati 1,6 milijardi kuna. Cilj nam je da više od 90 posto naših smještajnih kapaciteta bude u kategoriji 4 i 5 plus zvjezdica, čime želimo privući goste više platežne moći”, potvrdili su Jutarnjem listu iz Adris grupe.


Veliki ciljevi zahtijevali su i velike zahvate pa je procijenjeno da je zgradu starog hotela - koji je relativno mlad jer je u obliku u kakvom danas postoji sagrađen ‘80- ih godina prošlog stoljeća - najbolje ukloniti, a na njegovom mjestu isplanirati potpuno novi i drugačiji objekt.


“Možda je to malo neobično, rušiti funkcionalnu zgradu kako bismo na njenom mjestu sagradili novu, ali s postojećim objektom nije bilo moguće postići ciljeve koje smo si zadali. Arhitektura trenutačne zgrade hotela je takva da ima vrlo male, skučene sobe, većina ih gleda prema stražnjoj strani zgrade, a kako je ideja da se kod ove lokacije maksimalno iskoristiti spektakularan pogled, zaključeno je da je hotel najbolje graditi iznova”, ispričao je Novak.


Novi objekt neće se od starog pretjerano razlikovati po broju soba jer je projektom predviđeno da novi hotel Park ima 209 smještajnih jedinica, no ti će kapaciteti svakako biti veći od prethodnih, s time da će u ukupnom broju smještajnih jedinica njih 16 otpasti na apartmane.


Ti će suitovi biti veličine između 63 i 175 četvornih metara, različitog tipa uređenja i ponude, a svaki od njih krasit će veliki dnevni boravak, privatna terasa sa sunčalištem i takozvanim plunge-poolom (manjim bazenom za opuštanje), zasebnom kuhinjom, privatnom saunom i garderobom, privatnom garažom i još mnoštvom luksuznih usluga i sadržaja.


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook