Ministar unutrašnjih poslova RS tvrdi

Lukač: Policija može da zaštiti predsjednika od bilo koga

Front01.10.16, 12:37h

Lukač: Policija može da zaštiti predsjednika od bilo koga
On ocjenjuje da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi predsjednik Srpske mogao završiti kao Muamer Gadafi ili Sadam Husein - ''neprimjerena i da nema veze sa stvarnošću''

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručuje da policija Republike Srpske može da zaštiti predsjednika Milorada Dodika od bilo koga, te da radi na njegovom obezbjeđenju u skladu sa svim propisima. 


"Što se tiče mogućnosti ugrožavanja predsjednika, uvijek postoje takve informacije, kao i prema svim predsjednicima država i republika, ali mi smo apsolutno sigurni da možemo da ga zaštitimo od svih vrsta ugrožavanja, sa bilo koje strane", ističe Lukač u intervjuu Srni. 


On ocjenjuje da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi predsjednik Srpske mogao završiti kao Muamer Gadafi ili Sadam Husein - "neprimjerena i da nema veze sa stvarnošću". 


"Mislim da je Bakir Izetbegović napravio `autogol` poredeći predsjednika Dodika i Gadafija, koji je završio na jedan brutalan način. Siguran sam da se to, ni u kom slučaju, ne može desiti predsjedniku Republike Srpske. Pokušaj unošenja takvog straha među srpski narod je apsolutno neprimjeren i sigurno neće proći", navodi Lukač. 


Ministar Lukač nije želio da komentariše najave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da bi predsjednik Srpske mogao da bude uhapšen ukoliko se ne odazove pozivu na saslušanje u Tužilaštvu BiH, ističući da u zadnje vrijeme Mektić priča mnogo toga što ne bi trebalo da bude posao tog ministarstva. 


"Tužilaštva i policija, mislim tu i na Sipu, imaju svoje nadležnosti. Ne bih htio da komentarišem njegove navode, jer nema potrebe da se miješam u posao drugih institucija. Nikad to nisam radio i nemam namjeru ni u buduće", napominje Lukač. 


On ocjenjuje da je saradnja MUP-a Srpske sa ostalim bezbjednosnim agencijama u BiH "na zadovoljavajućem nivou", te da "ne može da izdvoji bilo koga posebno s kim MUP Srpske nema apsolutno nikakvu saradnju", prenose Nezavisne


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook