Najbolji teniser svijeta iznenadio izjavom

Novak Đoković: Promijenio sam prioritete, ne želim više da osvajam titule

Sport30.09.16, 17:20h

Novak Đoković: Promijenio sam prioritete, ne želim više da osvajam titule
Kako je rekao, ključni čovjek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Becker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka saradnje

 

 Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je "promijenio prioritet", da prvo mjesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

 

- To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule - rekao je Đoković u Beogradu, prenosi B92.

 

Kako je objasnio, njegova sadašnja želja je da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio da nakon osvajanja Roland Garrosa to više nije bio slučaj.

 

- Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, objeručke ću ih prihvatiti. Sada sam na 'aktivnom' odmoru. Za sada je plan takav, a sljedeća stanica jeste Masters u Šangaju. I dalje postoji 'mikro' povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis - izjavio je Đoković.

 

Kako je rekao, ključni čovjek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Becker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka saradnje.

 

- On je najviše doprinio psihološki, ono što proživljavam, on je veliki dio toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje. Nakon Roland Garrosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidjelo. Oduvijek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija posljednjih mjeseci – osjećam 'teret i pritisak' priče o istoriji - rekao je Đoković.

 

(FENA/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook