Video / Malo se zanio

Skandal u operacionoj sali: Snimak hiruga koji pleše i igra se sa tkivom šokirao javnost

Hronika30.09.16, 13:59h

Skandal u operacionoj sali: Snimak hiruga koji pleše i igra se sa tkivom šokirao javnost
Majanu su mnogobrojni žestoko napali zbog nedostatka poštovanja prema pacijentu i profesiji

 

David Majana, kolumbijski estetski hirurg iz Medeljina, našao se u centru skandala nakon što je do javnosti stigao snimak koji otkriva da je igrao usred zahvata i pritom u ruci držao tkivo pacijenta.


Majanu su mnogobrojni žestoko napali zbog nedostatka poštovanja prema pacijentu i profesiji, u prvom redu gradski poslanik Bernardo Alehandro koji je snimak i objavio na Twitteru, ali hirurg je u međuvremenu kritičarima poručio da je drama dignuta bespotrebno, pa se čak potrudio da izgleda kao žrtva. 


Naime, kako je objasnio tamošnjim novinarima, na operacijskom stolu se nalazila njegova tetka koja ga je zamolila da izvrši abdominoplastiku (zatezanje kože trbuha) te je, tako je barem naveo, upravo ona i bila ta koja je poželjela video za uspomenu.
 

"Pacijentu, odnosno sopstvenoj tetki, niti u jednom trenutku nisam ugrozio život. A sporno tkivo koje možete videti je i onako koju minutu kasnije bilo odstranjeno. Riječ je o ženi koja je rodila troje djece i kojoj je taj zahvat bio jako važan", odgovorio je Majana i upro prstom u nekoga od bližnjih. 


"Taj video je kružio samo u mojoj porodici, neko je htio da našteti mom ugledu i karijeri", dodao je, pa naglas pretpostavio da mu je nož u leđa zabila bivša djevojka s kojom je raskinuo prije par mjeseci.

 


(B92.net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook