Predizborni skup u Zenici

Izetbegović samouvjeren: Vidimo se 3. oktobra da proslavimo!

Front30.09.16, 08:13h

Izetbegović samouvjeren: Vidimo se 3. oktobra da proslavimo!
On je podsjetio da je prije nekoliko godina u Zenici pozvao ljude da daju SDA 300.000 glasova, te da je obećao da će ''u sljedećoj deceniji otvoriti 100.000 radnih mjesta''

 

Pred velikim brojem građana, u Zenici je održan  centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i kandidat koalicije SDA-SBB za gradonačelnika.

 

Skupu u Zenici je prisustvovao i predsjednik SDA  Bakir Izetbegović sa brojnim stranačkim saradnicima. Pozdravljen od brojnih članova i simpatizera Stranke, Izetbegović je iskazao zahvalnost na  podršci i ukazao na važnost izlaska svih građana na izbore.



- Da se Bošnjaci nisu organizovali bili bi podijeljeni u dvije vojske koje bi međusobno ratovale. U par decenija smo prošli historijski put, a drugima je trebao milenijum. Predsjednik Alija je kazao da ne dopustimo da podijele Bošnjake, mnogi su to radili i skoro uspjeli u tome. Ni jedan narod nije imao toliko političkih stranaka koje su dijelile jedan narod. Iz Zenice selamim gospodina Radončića, koji je prošli Kurbanski bajram ušao u koaliciju i to je mudar čin koji će okupiti Bošnjake - istakao je na početku svog izlaganja Izetbegović.



 Napomenuo je i značaj pristupnog puta Bosne i Hercegovine u NATO savez.



- Biti članicom NATO-a znači ući u Alijansu, a kada neko napadne jednu zemlju NATO-a onda će biti kao da je napao Ameriku, Njemačku i druge zemlje - rekao je Izetbegović.



On je podsjetio da je prije nekoliko godina u Zenici pozvao ljude da daju SDA 300.000 glasova, te da je obećao da će "u sljedećoj deceniji otvoriti 100.000 radnih mjesta".



 - Sedamnaest mjeseci poslije naš plan se realizuje i to pedeset posto brže od planiranog, a mnogi su to ismijavali. Opozicija se pogubila i bez argumenata za napad. Mi nećemo uzvratiti i nećemo se spustiti na te grane, jer ko gubi ima pravo i da se ljuti -  rekao je Izetbegović.



Govoreći o stranačkim nadanjima na narednim izborima, Bakir Izetbegović je "podsjetio na složen sistem kompozicije vlasti u Bosni i Hercegovini", ukazujući i na značaj stvaranja koalicija "u cilju normaliziranja svih odnosa".



 - U BiH je kompleksna struktura vlasti zahvaljujući našoj prošlosti i Dejtonskom mirovnom sporazumu. Ovde dok se 'Dejton' ne promijeni niko neće dobiti 51 posto i uvijek će biti najmane tri koaliciona partnera, danas ih je pet. Mnogo njih u ovih pet ima koji ne vole ovu zemlju, koji koče, koji dobro ne žele i nije lako voditi nas pet. Mi se nećemo umoriti, jer mi nemamo alternativu, nemamo alterantivnu domovinu, nego samo ovu lijepu Bosnu i Hercegovinu, volimo je i poštujemo. Mi nismo rušili crkve, nismo rušili mostove, mi nismo rušili bogomolje, mi volimo građane ove zemlje, svakoga poštujemo, svakom dobro želimo. Mi smo motor dobrih promjena u ovoj zemlji i političkog života, mi ćemo pobjeđivati do konačne pobjede i vidimo se 3. oktobra da proslavimo -  kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović na centralnom predizbornom skupu SDA Zenica.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook