Radovan Višković potvrdio

Dodik je dobio poziv za saslušanje na osnovu prijave Reufa Bajrovića

Front29.09.16, 18:01h

Dodik je dobio poziv za saslušanje na osnovu prijave Reufa Bajrovića
Prema nezvaničnim saznanjima, u pozivu je navedeno da on treba da se javi u Sarajevo 3. oktobra

 

Predsjednik Kluba SNSD-ovih poslanika u NSRS Radovan Višković potvrdio je za Vijesti.ba da je Tužilaštvo BiH uputilo poziv za saslušanje predsjedniku RS Miloradu Dodiku na osnovu krivične prijave koju je podnio predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović.


"Visoki funkcioner Građanskog saveza podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Dodika 20-ak dana prije održavanja referenduma. Dakle, radi se o izjavi povodom prijave Reufa Bajrovića", kazao je u razgovoru za Vijesti.ba Višković.


Podsjećamo, Bajrović podnio je 16. augusta krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i članova Komisije za provođenje referenduma u RS-u.


Tužilaštvo BiH uputilo je Miloradu Dodiku poziv na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u RS. 


Prema nezvaničnim saznanjima, u pozivu je navedeno da on treba da se javi u Sarajevo 3. oktobra.


Predsjednik RS poručio je u više navrata da se ne osjeća odgovornim i krivim i da će dati izjavu povodom poziva Tužilaštva BiH u vezi s provođenjem referenduma u RS-u, ali videolinkom ili u nekoj od pravosudnih institucija u RS-u, jer u Sarajevo neće ići.    

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook