'neće da ga slika hiljadu novinara'

Dodik: Ne osjećam se odgovornim, ali ću dati izjavu Tužilaštvu BiH van Sarajeva

Front29.09.16, 14:11h

Dodik: Ne osjećam se odgovornim, ali ću dati izjavu Tužilaštvu BiH van Sarajeva
Spreman je da izjavu da u Istočnom Sarajevu, u Tužilaštvu RS, gdje, kaže, može doći bh. tužilac ili u Banjoj Luci

 

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik ponovio je danas da se ne osjeća odgovornim i krivim i da će dati izjavu povodom poziva Tužilaštva BiH u vezi s provođenjem referenduma u RS-u, ali videolinkom ili u nekoj od pravosudnih institucija u RS-u, jer u Sarajevo neće ići.

 

-Neću da idem u Tužilaštvo BiH i neću da pravim medijski spektakl. Javnost nisam obavijestio o pozivu, već Tužilaštvo BiH - rekao je Dodik i istakao da "neće da se ponižava i ide u Sarajevo da ga slika hiljadu novinara“.

 

Spreman je da izjavu da u Istočnom Sarajevu, u Tužilaštvu RS, gdje, kaže, može doći bh. tužilac ili u Banjoj Luci.

 

Ponovio je da smatra da Sud i Tužilaštvo BiH nisu ustavni i da će "jednog dana biti srušeni“ i da će on na kraju "likovati, jer ne mogu da mu utvrde nikakvu odgovornost“.

 

Referendum u RS-u o danu tog bh. entiteta jeste podržavao, ali, kaže, proveden je na osnovu odluke Narodne skupštine RS-a, a protiv njega se vodi "haranga“.

 

Sumnja da se može podići optužnica zbog referenduma jer bi, smatra, trebalo uhapsiti "cijeli narod“.

 

Nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, kazao je da je potvrđeno da 9. januar ostaje dan tog bh. entiteta, a da je referendum zakonit i dostojanstveno proveden i pokazao je volju građana RS-a.

 

Radit će, dodao je, na afirmaciji referenduma, kao načina odlučivanja o svim važnim pitanjima, s tim da se naprave sopstveni spiskovi o glasačima da se ne bi tražili spiskovi iz Centralne izborne komisije BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook