detalji svirepe drame kod tuzle

Djedović majci rekao da ide sa djecom u šetnju, a onda ih odvezao do mezarja i nazvao rođaka policajca...

Hronika29.09.16, 13:11h

Djedović majci rekao da ide sa djecom u šetnju, a onda ih odvezao do mezarja i nazvao rođaka policajca...
U lipničkom mjestu Krdžalići, gdje je Nesad živio, komšije i rodbina još uvijek ne mogu prihvatiti da je njihov mještanin, kojeg opisuju kao mirnog, tihog i vrijednog čovjeka, oduzeo život svojoj djeci, a zatim sebi pucao u glavu- piše N1

 

Izvor: N1

 

Nakon stravične porodične tragedije koja se jučer oko 19 sati dogodila u Lipnici kod Tuzle, kada je Nesad Djedović (42) ubio svoju kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), te pokušao izvršiti samoubistvo, tuzlanski ljekari bore se za život oca koji je digao ruku na djecu i sebe.

 

U lipničkom mjestu Krdžalići, gdje je Nesad živio, komšije i rodbina još uvijek ne mogu prihvatiti da je njihov mještanin, kojeg opisuju kao mirnog, tihog i vrijednog čovjeka, oduzeo život svojoj djeci, a zatim sebi pucao u glavu.

 

˝Nikad nije pokazivao agresivnost. Nije mi jasno zbog čega se odlučio na ovaj čin. Nakon razvoda od prve supruge Amre, djeca su sudski pripala njoj, a ona se udala za njegovog daidžu Zihniju i već neko vrijeme živjela je u Njemačkoj, gdje su djeca provela raspust. Kada je počela ova školska godina, djeca su bila kod njene majke u Planama, a Nesad se ponovo oženio. Jedne mi je prilike rekao:´Vidiš kako me nova žena voli i poštuje´. Sinoć malo prije nego se sve to desilo, bio je zajedno s majkom i djecom u autu, a majku je ostavio u Bukinju i rekao joj da ide s djecom u šetnju u Tuzlu˝, ispričao je Nesadov rođak Ađul Fazlić. 


Navodno, prije nesretnog događaja, Nesad je posudio 150 KM kako bi, ispričao je Fazlić, djeci kupio neke poklone.

 

˝Umjesto u Tuzlu, kako je majci rekao, odvezao se u naselje Repuševac, kod mezarja, odakle je telefonom pozvao rođaka Mehmedaliju Djedovića, koji je policajac i bio je na dužnosti u drugom mjestu. Rekao mu je šta namjerava uraditi i da je detalje pojasnio u oproštajnom pismu koje je ostavio, a Mehmedalija ga je pokušao odgovoriti od nedjela. Rekao mu je da stane i da sačeka, da razgovaraju. Veza se, valjda, prekinula, a Mehmedalija me nazvao i rekao mi da što prije odem do mezarja i da požurim, jer je svaki sekund dragocjen. Shvatio sam to ozbiljno i odmah sam krenuo, ali kada sam došao do mezarja, gore je već bio komšija Elvis Krdžalić sa svojim ocem. Oni su ih našli. Njegov mi je otac rekao da je sve gotovo˝, prepričava Fazlić tragični događaj koji je uznemirio mještane ovog prigradskog tuzlanskog naselja.

 

Prisutni su, priča Fazlić, pozvali hitnu pomoć, koja je došla nakon pola sata. Ljekari su, kaže, ustanovili da je djevojčica mrtva, a da je otac živ. Zatim su primijetili da i dječak daje znake života.

 

˝Doktori su pozvali drugi sanitet, ali je iz hitne pomoći rečeno da nema slobodnog saniteta, te je doktor rekao da će dijete staviti u krilo. Tako je i bilo i oni su otišli prema Tuzli, a zatim su došli inspektori koji su ogradili teren. Tu je ostao ´passat´ i tijelo djevojčice, kao i pištolj iz kojeg je pucano˝, navodi Fazlić.

 

Fazlić dodaje da mu nije poznato da li su policajci pronašli oproštajno pismo i nije siguran da li ono zaista postoji. Ono što se pretpostavlja da bi mogao biti motiv su komplicirani porodični odnosi. Naime, nakon što se krajem godine prva supruga Amra, djevojačkog prezimena Požegić, udala navodno ˝zbog papira˝, za Nesadovog daidžu Zihniju, te otišla u Njemačku, djeca su tokom ljetnog raspusta bila s njom. Prema priči komšija, namjeravala je odvesti ih u Njemačku, da žive zajedno.

 

˝Nakon što ga je krajem prošle godine napustila njegova prva supruga Amra i otišla u Njemačku, Nesad se nedavno ponovo oženio, a brak je formalno sklopljen prije 15-ak dana. Druga žena je jutros zbog nekih prijetnji koje je dobila telefonom od šokiranih srodnika, iz vlastite sigurnosti napustila kuću i vratila se u rodno mjesto. Mnogo je plakala i ovaj ju je događaj veoma potresao˝, ispričao je Fazlić, dodajući da ga je Nesad volio kao ˝rođenog oca˝.

 

I Fikreta Krdžalić, prva komšinica Djedovića, kazala je da je Nesadova majka, koja je bila u autu malo prije tragedije, pod utjecajem lijekova za smirenje.

 

˝Majka mu je u šoku i od kako je saznala, samo plače. Ovo nas je sve šokiralo. Ne znam šta da kažem, osim da je riječ o dobroj porodici, od kojih niko nikom ružnu riječ nije uputio, niti smo ih kada čuli da se međusobno svađaju. I djeca su bila fina. Mala je išla u četvrti, a dječak je završio prvi razred˝, ispričala je Krdžalić.

 

Na mjestu zločina danas nije bilo nikoga, ali su vidljivi tragovi krvi, kao i komadići razbijenog stakla.

 

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona saopćili su da se motivi dvostrukog ubistva i pokušaja samoubistva još uvijek utvrđuju, te da ne mogu iznositi više detalja o događaju.

 

˝Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece. Djedović je trenutno u Klinici za anesteziju i reanimaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, u kritičnom je stanju sa prostrelnom povredom na glavi˝, saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook