od podruma do tavana

Stvorite svijetao, prozračan i moderan dom: Ovo je sve što vam treba za to!

Auto & Dom28.09.16, 17:48h

Stvorite svijetao, prozračan i moderan dom: Ovo je sve što vam treba za to!
Zakoračili smo u jesen, što znači da će do njenog kraja dani biti sve kraći, a dnevno svjetlo nestajat će sve ranije

 

Uz pomoć sljedećih šest savjeta, u svoj dom možete unijeti dašak svježine i svjetlosti te se tako othrvati kraćim danima koji nas uskoro očekuju- piše Zadovoljna.hr.


Zakoračili smo u jesen, što znači da će do njenog kraja dani biti sve kraći, a dnevno svjetlo nestajat će sve ranije.


Zbog toga, a i zbog tmurnog vremena koje jesensko doba nosi sa sobom, ponekad će izgledati kao da je pala noć već u poslijepodnevnim satima, pri čemu u pomoć ne mogu uskočiti ni prozori zbog nedostatka dnevne svjetlosti. No uz pomoć sljedećih šest savjeta, u svoj dom možete unijeti dašak svježine i svjetlosti te se tako othrvati mračnom razdoblju koje je ispred nas.

 

1. Svijetli tepisi i namještaj


Bijela boja je idealno rješenje ukoliko u svoj dom želite unijeti dodatnu svjetlost, zbog svoje sposobnosti da reflektira i pojačava svjetlost. Iako nije najpraktičniji izbor boje za održavanje, i bijeli detalji poput jastuka i pokrivača učinit će značajnu razliku u vašem interijeru.

 

2. Ogledala


Jedan od najstarijih trikova uz pomoć kojeg sobu možete učiniti vizualno većom i svjetlijom je uz pomoć ogledala, no pritom ne treba pretjerivati. Dovoljno vidljivu promjenu učinit će i ogledalo horizontalnog oblika koje možete postaviti iznad kreveta ili kauča.

 

3. Recite 'ne' tamnim slikama na zidovima


Slike tamnog kolorita na zidovima zasigurno neće pomoći pri unošenju svjetlosti u vaš dom, a uz nekoliko radova svjetlijih tonova koje ćete postaviti na svoje zidove, učinit ćete vidljivu promjenu koja će goditi i vašem oku.


4. Izbacite suvišne detalje 


Ukoliko vam neki u predmet u interijeru nije neophodan, izbacite ga. Raščistite sve ono čemu ne možete pronaći svrhu ili je nepotrebno, nakon čega će se vaš prostor činiti manje tijesnim i bogatijim svjetlošću.

 

5. Eksperimentirajte visećim svjetljkama


Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rješenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid objesiti viseće svjetiljke različite duljine. Nakon što ih upalite, gotovo da i nećete primijetiti kako se iza njih ne krije pogled na zelenilo ispred vaše zgrade. 

 

6. Ne pretjerujte 


Budi kreativni i slobodno eksperimentirajte u svom prostoru, no ne zaboravite kako je moguće i pretjerati sa unošenjem svjetlosti u interijer. Igrajte se s lampama različitih oblika, usmjerite svjetlost na specifične komade namještaja ili umjetnina i kao i u svemu ostalom - ne zaboravite biti umjereni.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook