Nakon suspenzije Gorana Salihovića

VSTV BiH odredio: Gordana Tadić će obavljati dužnost glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Front28.09.16, 13:32h

 VSTV BiH odredio:  Gordana Tadić će obavljati dužnost glavnog tužioca Tužilaštva BiH
Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužilaštvu BiH, kojim VSTV BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na vanrednoj, telefonskoj sjednici koja je održana 28.9.2016. godine donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

 

Gordana Tadić će mijenjati glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 29.9.2016. godine.

 

Gordana Tadić je zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šef Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Gospođa Tadić ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

 

Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužilaštvu BiH, kojim VSTV BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook