Zbog sumnji na zloupotrebu položaja

Disciplinska komisija VTSV-a: Suspendovan glavni tužilac BiH Goran Salihović!

Front28.09.16, 11:24h

Disciplinska komisija VTSV-a: Suspendovan glavni tužilac BiH Goran Salihović!
Podsjetimo, Ured disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je disciplinsku tužbu protiv Salihovića

 

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je povodom zahtjeva Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH donijela odluku da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca i tužioca u istom tužilaštvu do okončanja disciplinskog postupka, počevši od 29.9.2016. godine, potvrđeno je medijima iz VSTV-a.

 

Žalba ne odlaže izvršenje odluke o privremenom udaljenju. Ovakvom odlukom Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH ničim ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka, kao i na pravo odbrane tuženog.

 

 

Odluka uslijedila nakon što je disciplinski tužilac u avgustu pokrenuo istragu protiv Salihovića zbog sumnji da je zloupotrijebio položaj.


Salihović ima pravo žalbe na ovu odluku, ali njegova žalba ne odlaže izvršenje odluke o suspenziji.

 

Podsjetimo, Ured disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je disciplinsku tužbu protiv Salihovića.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook