Na centralnom skupu Gradskog odbora stranke

Denis Zvizdić u Tuzli: U posljednjih 18 godina otvoreno je 25 hiljada radnih mjesta i to sve zaslugom SDA!

Front28.09.16, 08:30h

Denis Zvizdić u Tuzli: U posljednjih 18 godina otvoreno je 25 hiljada radnih mjesta i to sve zaslugom SDA!
Evropska budućnost BiH svim narodima i građanima u njoj je u potpunosti zagarantirana, bez obzira na sve one koji pokušavaju da taj put ugroze i ospore, naglasio je Zvizdić


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, dugogodišnji član Stranke demokratske akcije, obraćajući se na centralnom predizbornom skupu Gradskog odbora SDA Tuzla u Mejdanu  kazao  je da se BiH  poslije osam godina potpunog zastoja vratila na put euroatlantskih integracija, te da su dinamizirani svi procesi europskih integracija.

 

Napomenuo je da je u posljednjih 18 mjeseci  stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, da su usvojeni  projekti poput mehanizma koordinacije te  da je prihvaćena aplikacija za članstvo BiH u EU,  poručivši kako očekuje  da će na kraju 2017.godine BiH  imati kandidatski status za članstvo u EU.

 

Evropska budućnost BiH svim narodima i  građanima u njoj je u potpunosti zagarantirana, bez obzira na sve one koji pokušavaju da taj put ugroze i ospore, naglasio je Zvizdić.

 

On je naglasio da se  BiH   razvija snažnim i dinamiziranim ritmom. Kako je rekao, otvoreni su procesi ekonomskog razvoja, definirano je 120 razvojnih projekata, a u posljednjih 18 mjeseci otvoreno  je i  25.000 novih  radnih mjesta, ocijenivši kako  su to rezultati  rada SDA.

 

- Za  šest  mjeseci  će na području TK početi izgradnja  Bloka 7, gradit će se  brze ceste, povezat ćemo naša dva prijateljska grada, šeher Sarajevo i šeher Tuzlu, putovat ćemo za manje od sat vremena -  kazao je Zvidić.

 

Pozvao  je prisutne da izađu 2. oktobra na izbore i daju glas koaliciji SDA-SBB, ocijenivši da je ona  sposobna da nastavi razvoj BiH i da očuva domovinu BiH.

 

SDA i SBB formirali su  patriotski blok koji je sposoban da zaustavi negativne tendencije, da snažno dinamizira europski put i ekonomski razvoj BiH, kazao je  Zvizdić, ističući   da je taj patriotski blok ujedinjen i u liku i djelu  zajedničkog kandidata SDA i SBB za  gradonačelnika Tuzle, Bahrudina Hadžiefendića.

 

Osim Zvizdića, prisutnima  u tuzlanskom Mejdanu se obratio i premijer TK Bego Gutić,  kandidat  koalicije SDA-SBB Bahrudin Hadžiefendić, aktuelni ministar zdravstva TK, predsjednik GO SDA Tuzla i nosilac liste ove stranke  za Gradsko vijeće  Tuzla Sabahudin Imamović, predsjednica AŽ SDA Tuzla Hidajeta Jarčević- Mehić i predsjednik AM SDA Senad Mehmedinović.

 

Također, predstavljeni su  kandidati GO SDA Tuzla   za Gradsko vijeće Grada Tuzla, te zajednički kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić, kao  i Izborna platforma GO SDA Tuzla za predstojeće lokalne izbore.


(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook